Mali Genel Kurul'da G.Saray eski başkanı, az farkla ibra edildi

Mali Genel Kurul'da G.Saray eski başkanı, az farkla ibra edildi

SPOR Haberleri

Önce iki ayrı yönetimin ibra edilmesine karar verilirken, Ünal Aysal zor da olsa istediği sonuca ulaştı. Başkan Duygun Yarsuvat için kongre rahat geçti

Galatasaray'da Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu dün yapıldı. Kongrede 2014 yılı için Ünal Aysal ile Duygun Yarsuvat'ın başkanlık dönemleri ayrı ayrı ibraya sunuldu. Genel kurulda ilk olarak 10 ay Aysal, 2 ay Yarsuvat yönetimlerinin görev yaptığı 2014'ün tek defada mı yoksa ayrı ayrı mı ibra edileceği merak konusuydu. Genel Kurul'da yapılan oylamada iki yönetimin ayrı ayrı ibra edilmesine karar verildi. Bunun ardından Ünal Aysal ile Duygun Yarsuvat'ın başkanlık dönemleri ayrı ayrı ibraya sunuldu. İlk olarak eski Başkan Ünal Aysal dönemi için oylama yapıldı. Divan Başkanlığı, önce ibra edenlerden ardından da ibra etmeyenlerden ellerini kaldırmalarını istedi. Ancak iki kesim görünürde birbirine yakın sayıda olduğundan, teker teker sayım yapılmasına karar verildi. nbsp;
Polat manzaraları!
Ama burada da karışıklık yaşanınca salon ikiye ayrıldı ve ibra edenlerin bir tarafa, etmeyenlerin diğer tarafa geçmesi istendi. Adnan Polat'ın ibra edilmediği Mali Genel Kurulu hatırlatan manzaralar yaşanırken, Aysal döneminin oy çokluğuyla ibra edildiği açıklaması geldi. Aysal'ın bu şekilde ibrasının ardından 2014'ün son 2 aylık dönemini kapsayan Yarsuvat yönetiminin ibrasına geçildi. Yarsuvat dönemi, detaylı sayıma gerek kalmadan oy çokluğuyla ibra edildi. İbra edilmelerinin ardından Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat kürsüye gelerek üyelere teşekkür etti.


ÜNAL AYSAL'DAN 'Fikrim değişebilir' mesajı

G.Saray eski başkanı Ünal Aysal, mali genel kurulunda ibra edildikten sonra çarpıcı açıklamalar yaptı. Sarı-kırmızılıların başkanı, "Ağustos ayından beri benim aleyhimde bir çalışma vardı. Bunu taraftarımız gördü. Genel kurulumuzun görüp görmediği konusunda da ciddi bir işaret ortaya çıktı" dedi. Aysal, "Başkanlık görevi için üyelerden baskı çoktan beri var. Yaşımı da dikkate almak gerekir. Gençlere tam destek vermeyi, kendim aday olmaya nazaran tercih ederim" değerlendirmesinde bulundu. Mayıs ayındaki başkanlık seçimi öncesi aday olmayacağı yönündeki fikrinin değişip değişmediğiyle ilgili soruya Aysal, "İlk önce 1-2 gün oturup dinlenmemiz gerekir. Çok değerli adaylar var" ifadelerini kullandı. "Bu sene Fenerbahçe şampiyon olursa, eski bir G.Saray başkanı olarak sarı-lacivertli kulübü alkışlar mısınız" sorusu üzerine ise Aysal, "Hakkaniyetle bir şampiyonluksa alkışlarım. Ama hakkaniyetle alınmamış bir şampiyonluksa arkamı dönüp giderim" ifadelerini kullandı.




Borç 831 milyon lira oldu
Galatasaray'da 2013'te 555,1 milyon lira olan net borç alacak farkının, 31 Aralık 2014 itibarıyla 831,1 milyon lira olduğu ve 276 milyon liralık bir yükseliş yaşandığı açıklandı. Bir önceki sene 135,5 milyon lira olan yıl sonu zararının ise 188 milyon liraya ulaştığı açıklandı. Stat, mağaza satış ve UEFA gelirleri beklentilerin altında kaldı. nbsp;
Nihat Doğan ihraç edildi
Galatasaray'da mali genel kurul yapıldı ve 14 Şubat'ta katledilen Özgecan Aslan için attığı tweetlerle Disiplin Kurulu'na sevkedilen Nihat Doğan'ın kulüpten ihracı da oylandı. Doğan, 2 ret oyu ile üyelikten ihraç edildi. Ünlü şarkıcı için ağırlaştırıcı sebep olarak Galatasaray Kulübü Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder ile yaptığı tartışma da gösterildi.
Üye değil, nbsp;söz istedi!
Mali genel kurulda ilginç bir olay yaşandı. Kulübe üyelik ödentisinin iki katına çıkarılması konusu tartışmalı geçerken, ısrarla söz isteyen bir kişinin kürsüye geldikten sonra üye olmadığının anlaşılması ortamı gerdi. Genel kurul idare heyetinin üye kartını göstermesini istediği şahıs, üye olmadığını söyleyince mikrofon kapatıldı. Bu kişi üyelerin tepkisi altında salondan ayrıldı.
Panthrakikos'la dostluk maçı nbsp;
Galatasaray, Kardemir Karabükspor karşılaşmasının hazırlıkları kapsamında bugün Yunanistan Süper Lig ekiplerinden Panthrakikos ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde dostluk maçı oynayacak. Müsabaka saat 14.00'te başlayacak. Bu arada sarı-kırmızılılar dün yaptıkları antrenmanla Karabükspor maçı hazırlıklarını sürdürdü.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...