Erdoğan İran ziyaretini erteleyecek mi?

Erdoğan İran ziyaretini erteleyecek mi?

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenya ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı.

İşte o konuşmadan satır başları

Bir bölgesel ziyareti inşallah gidiyoruz. Bugün ilk ziyaret noktamız Slovenya olacak. Bu ziyeret vesilesi ile stratejik önem arz eden görüşmelerimiz olacak. AB süresinde 3 ülkede müzekare sürecimizle ilgili nbsp; son durumu ele alacağız. Ekonomi ve ticari ilişkilerimiz başta görüşme konuları arasında. Cumhurbaşkanı sıtafı ile ilk kez görüşeceğiz. İlişkilerimiz daha da gelişmesi ve derinleşmesi üzerinde duracağız. Ziyaretimde ikili ilişkilerimizin tüm yönlerini ele alacağız. Meclis ve Senato başkanlarıylada bir araya geleceğiz.

SORU-CEVAP

İran ziyaretinde herhangi bir değişiklik var mı?

Yaptığımız açıklama Yemen'in toprak bütünlüğüne duyduğumuz saygı ile alakalı. Bu konuyla ilgili İran'da iki farklı ses çıktı. Bizim ziyaretimizde o kişiler belirlemez. Şuanda biz programımı aynen koruyoruz Yemen'i de izliyoruz.

-Başkanlık sisteminin hükümetin seçim programında yazıldı. Başbakan Yardımcısı da dile getirdi. Alaturka mı olacak? Alafranga mı olacak?

en başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarımı başbakanlığımın ilk anlarından itibaren değil ta büyükşehir belediye başkanlığımdan itibaren gündemde tutmuş bir insanım. Hep şu örneği vermişimdir. Dünyanın neresinde başkanlık sistemi uygulanıyorsa, yarı başkanlık sistemi uygulanıyorsa, adeta biz bir arı maharetiyle hepsinden faydalı olanları alırız. Ondan sonra da kendi sistemimizi ortaya koyarım demişimdir. Bu konuyla ilgili olarak son dönemlerde biz kendi sistemimizi kurma iradesine de kabiliyetine de sahip bir ülkeyiz. Biz devletçik, kabile devleti değiliz. Güçlü bir devlet geleneğine sahibiz. Osmanlı ile bu bir zirve yapmıştır. Şunu çok açık net söylemek durumundayım.

Biz geçen hatfa başbakan ile bunları konuştuk. O da bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını baya da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim. Ve öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içerisine başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini yansıtacaklar. Böylece hükümetimizin iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı nedir bu orada yer alacaktır.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...