Togo'de devlet başkanlığı seçimi ertelendi

/ Kaynak: AA
Togo'de devlet başkanlığı seçimi ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Togo'da 15 Nisan'da yapılması öngörülen devlet başkanlığı seçiminin 25 Nisan'a ertelendiği açıklandı.

Bölgesel İdare ve Yerel Yönetim Bakanı Gilbert Bawara, Batı Afrika Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) dönem başkanlığını yürüten Gana'nın Devlet Başkanı John Dramani'nin talebi üzerine seçimin 10 gün ertelendiğini belirtti.
Bawara, ülkedeki siyasi gerilimin önüne geçilmesi, seçmenlerin duyarlığının artırılması için seçimin ertelendiğini vurguladı.
Muhalefet ise seçimin daha ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti.
Muhalefetten Togolular Partisi'nin Başkanı Alberto Olympio, geçen hafta Ulusal ve Bağımsız Seçim Komisyonu'nun (CENI) gönderdiği bir belgeye değinerek Fransızca konuşan ülkelerin ve Avrupa Birliği uzmanlarının seçmen kayıt listelerinde usulsüzlük yapıldığına dair bilgilendirdiklerini hatırlattı.
Togo sivil toplum kuruluşları geçen hafta Faure Gnassingbe'nin 3. kez aday olması nedeniyle halkı sivil itaatsizliğe çağırmıştı.
Gnassingbe'nin bir kez daha seçilmemesi için anayasa değişikliğine gidilmesini talep eden muhalefet, devlet başkanının görev süresini iki dönemle sınırlandıran 1992 yılındaki anayasaya dönülmesi için yasa tasarısı sunmuştu.
Tasarı henüz onaylanmadı. Bazı muhalif kesimler anayasa değişikliği yapılmazsa seçimi boykot edeceklerini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...