BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Açıkta satılan dondurmaları tüketmeyin!

Açıkta satılan dondurmaları tüketmeyin!

Sağlık Bakanlığı uyardı: Sağlıksız ve hijyenik şartlardan uzak üretilen dondurmaların tüketimi hastalıklara davetiye çıkarır!



ANKARA - Sağlık Bakanlığı, vatandaşları dondurma tüketimi konusunda uyardı. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sıcak yaz günlerinin gelişiyle başta dondurma olmak üzere buzlu gıdaların tüketiminin arttığı belirtildi. Sağlıksız şartlarda üretilen ve satılan dondurmalarda bakterilerin kolaylıkla üreyebildiği belirtilerek, bu sebeple özellikle açıkta satılan dondurma ve buzlu içecekler tüketilirken dikkatli olunması istenen açıklamada, güvenilir olmayan yerler ve sokak satıcılarından alınan dondurmaların, insan sağlığını tehdit ettiği vurgulandı. Açıklamada, “Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortamdır. Bu yüzden dondurmanın pastörize sütten yapılması ve hijyenik şartlarda üretilmesi çok önemlidir. Paketlenmiş dondurma ve buzlu gıdalar tüketilirken paket üzerindeki etiket okunmalı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı üretim izninin olup olmadığına ve son kullanma tarihine dikkat edilmeli, izinsiz veya son kullanma tarihi geçmiş ürünler asla satın alınmamalıdır. Ayrıca bu tür gıdaların servis edildiği soğutucuların yeterli soğuklukta ve çalışıyor durumda olması da göz ardı edilmemelidir” denildi. Açıklamada, sağlık ve hijyen şartlarına uygun üretilen ve satılan dondurmaların, protein ve karbonhidratın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiği kaydedildi. Açıklamada, uygun ortamlarda üretilen ve satılan dondurmaların, besleyici değeri yüksek gıda grubunda yer aldığı vurgulandı.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT