Kerkük'te 6 terör şüphelisi gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
Kerkük'te 6 terör şüphelisi gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Kerkük kentinde emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonda 6 terör şüphelisinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Kerkük'ün 15 kilometre güneybatısındaki Yaycı nahiyesine bağlı Bacivan köyündeki şüpheli adreslere operasyon düzenledi. Köydeki evlerin arandığı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Ayrıca uzun namlulu iki silah ile ruhsatsız bir araç ele geçirildi. Kerkük İlçe ve Nahiyeler Polis Müdürü Albay Serhat Kadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakalanan 6 kişinin üzerinde nüfus cüzdanı çıkmadığını söyledi. Kadir, daha önce aranan kişiler listesinde olduğunu tespit ettikleri şüphelilerin, polis sorgusundan sonra savcılığa sevk edildiğini belirtti.
Türkmen, Arap ve Kürtlerin birlikte yaşadığı Kerkük'ü, güney sınırındaki DAEŞ'e karşı Peşmerge koruyor. Kentteki güvenliği ise asayiş güçleri sağlıyor. Kerkük polisi, DAEŞ militanlarının şehir merkezini hedef alan intihar saldırılarını engellemek için şüpheli görülen adreslere sürekli operasyonlar düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...