İsrailli generalden 'Gazze ablukası kaldırılmalı' çağrısı

/ Kaynak: AA
İsrailli generalden 'Gazze ablukası kaldırılmalı' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Yair Naveh, 'gerekli önlemler' alındıktan sonra Gazze ablukasının kaldırılması gerektiğini söyledi.

İsrail devlet radyosuna konuşan Naveh, Gazze'de Hamas'ın yönetimi devralmasının ardından uygulanmaya başlayan ablukayla ilgili, "Gazze'ye silah girişini engellemek amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasının ardından Gazze ablukası kaldırılmalı" dedi. Naveh, Gazze'ye yönelik 7 Temmuz'da başlatılan saldırıların ardından 26 Ağustos'ta taraflar arasında varılan ateşkes sırasında Filistin müzakere heyetinin başlıca talebi olan "Gazze Limanı"nın inşasına izin verilmesi gerektiğini belirtti. Filistin-İsrail barış müzakereleri konusuna da değinen Naveh, İsrail'e komşu ülkelerde ve bölgede yaşanan siyasi istikrarsızlığı gerekçe göstererek, "Mevcut durum, uzun vadeli taahhütler için uygun değil" ifadesini kullandı. İsrail, Hamas'ın yönetimi devralmasının ardından 2007 yılından bu yana Gazze'ye abluka uyguluyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...