Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Gürcistan'da

/ Kaynak: AA
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Gürcistan'da

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yılmaz: 'Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan işbirliğinin savunma alanında da derinleştirilmesi, bölgede barış, refah ve istikrarın gelişmesine katkıda bulunacak'

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Üçlü Toplantısı'na katılmak üzere Gürcistan'ı ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Azeri ve Gürcü mevkidaşlarıyla biraraya geldi. Başkent Tiflis'teki Tbilisi Marriot otelinde yapılan toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz, Gürcistan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üç ülke arasındaki işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan işbirliğinin savunma alanında da derinleştirilmesinin, bölgede barış, refah ve istikrarın gelişmesine katkıda bulunacağını belirterek, toplantıda, savunma ve güvenlik alanlarında işbirliğinin yanı sıra uluslararası ve bölgesel meseleleri değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.
Toplantıda savunma bakanları arasındaki bu görüşmelerin, Güney Kafkasya'da barış, refah ve istikrarın gelişmesine yönelik önemli bir araç olmaya devam etmesi gerektiği konusunda hemfikir olduklarını dile getiren Yılmaz, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında savunma alanında işbirliğinin devam etmesi amacıyla bir memorandum imzalanması için çalışmaların süreceğini aktardı. Yılmaz, üç ülkenin savunma bakanlarının üçüncü toplantılarını sonbaharda Türkiye'de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Gürcistan Savunma Bakanı Mindia Janelidze de üç ülkenin savunma bakanları olarak ikinci kez biraraya geldiklerini, Türk ve Azeri mevkidaşlarını Gürcistan'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, 2015 yılının Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında işbirliği açısından üst düzey etkinliklerle devam edeceğini söyledi.
Üç ülke arasındaki savunma işbirliğinin kimseyi tehdit etme amacı taşımadığını vurgulayan Janelidze, "Bir daha net bir şekilde söylemek isterim ki, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasındaki askeri işbirliği sadece ve sadece bölgede refah, huzur ve güvenlik için yapılıyor" diye konuştu.
Gürcistan Savunma Bakanı Janelidze, halkların rahat ve ekonomik açıdan refah içinde yaşamaları için bölgede huzur ve güvenliğin çok önemli olduğunu, bu yönde işbirliğinin sürmesi gerektiğini bildirdi.
Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da Tiflis'te Türk ve Gürcü mevkidaşlarıyla savunma ile güvenlik alanındaki önemli meseleleri değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Silahlı kuvvetlerin geliştirilmesi açısından birbirimize çok önemli mesajlar verdik. Toplantı sırasında ekonomik ve siyasi ilişkilerin yanında savunma alanında da ilişkilerinin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu konuştuk. Savunma alanındaki ortak eğitim konularını ele aldık" diye konuştu.
Zakir Hasanov, bölgenin güvenliğine ve refaha tek tehdidin Ermenistan olduğuna vurgu yaparak, Ermenistan'ın bölgedeki ülkelerin toprak bütünlüğü için bir tehlike oluşturduğunu söyledi.
Heyetler arası temasların ve öğle yemeğinin ardından Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Tiflis'te hükümet binasında bakanları kabul edecek.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...