CHP'den saldırı açıklaması

/ Kaynak: İHA
CHP'den saldırı açıklaması

Politika Haberleri  / İHA

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın terör saldırısı sonucu şehit edilmesi ile ilgili konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Davutoğlu'nun şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesine muhalefet parti liderlerinin katılmaması ile ilgili yaptığı eleştiriye yönelik, "Cenaze üzerinden muhalefeti eleştirmek cenazeye saygısızlıktır. Şehit Savcı Kiraz'ın cenazesini kullanarak polis devleti yasasını meşrulaştırmak istiyor" dedi.

Hamzaçebi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kiraz'ın evine ve adliyeye gittiğini hatırlatarak, "Bu insan hepimizin savcısı. Ona yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Fıtratta cami avlusunda siyaset yapmak yoktur. Böyle bir operasyonla ilgili soru işaretlerinin aydınlatılmasını istemek kadar doğal bir şey yok. Bu operasyonda kuşku vardır" ifadesini kullandı.

YENİ İSTİHDAM VE DESTEK PAKETİ

Davutoğlu'nun bugün açıkladığı İstihdam; Sanayi Yatırımı ve Destekleme Paketi'ne de değinen Hamzaçebi, "Açıkladığı paketlerin ömrü bir sabun köpüğünün ömrü kadardır. Daha önce iki kez açıkladı. Kimsenin aklında o paketlerden bir şey kalmadı" şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik destek priminin yüzde 35'ten yüzde 15'e indirilmesinin CHP'nin katkıları ile olduğunu söyleyen Hamzaçebi, kendilerinin korkularından yüzde 10'a indirileceğini savundu.

ELEKTRİK KESİNTİSİ

Elektrik kesintilerine ilişkin olarak Hamzaçebi, teknik olarak bu kadar büyük bir elektrik kesintisinin ancak 1000 Megawatt civarındaki santralin sistem dışına çıkmasıyla yaşanacak frekans düşüklüğü ile mümkün olabileceğini belirterek, bu tür durumların önüne geçebilmek için sistemin kendi içinde önlemler alınabileceğini söyledi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...