Ruhani: 'Yeni bir dönem başlıyor'

Ruhani: 'Yeni bir dönem başlıyor'

DÜNYA Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, tüm yaptırımların kaldırılacağını savunarak, "Böylece tüm dünyayla yeni bir dönem başlayacaktır" dedi.

İran devlet televizyonuna konuşan Ruhani, ülkesinin, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleriyle yürüttüğü nükleer müzakerelerde varılan taslak anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve İran halkına nükleer müzakere heyetine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Ruhani, "Biz bütün dünya ülkeleriyle ilişkilerimizi iyileştirmek ve işbirliği yapmak istiyoruz. Bir ülke ile iyi ilişkilerimiz varsa daha iyi olsun, soğuk ise daha sıcak olsun, gerilimli ise gerilim kalksın istiyoruz. Gelişme ve güvenlik, işbirliği olmaksızın mümkün değil" diye konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Nükleer müzakerelerde, uluslararası topluma verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyleyen Ruhani, "Biz yalancı ve hilekar değiliz. Verdiğimiz sözlere riayet ettik. Karşı taraf da verdiği sözleri yerine getirmelidir" ifadesini kullandı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Ruhani, sözlerine şöyle devam etti:
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Bazıları ya savaşmalıyız veya teslim olmalıyız diye düşünüyor. Ancak üçüncü bir yol daha var. O da dünyayla iyi niyet çerçevesinde işbirliği yapmaktır. İran, uranyumu sadece ülkenin kalkınması için zenginleştiriyor. Komşularını veya diğer ülkeleri tehdit etmek için değil. Bu anlaşmanın uygulanmaya başlamasıyla tüm yaptırımlar ve İran aleyhine alınan kararlar kaldırılacak. Böylece tüm dünyayla iyi ilişkiler ve karşılıklı menfaatler çerçevesinde kurulacak işbirlikleri için yeni bir dönem başlayacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...