Hayley Okines hayatını kaybetti

Hayley Okines hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de nadir görülen bir genetik rahatsızlık sebebiyle vaktinden çok önce yaşlanan kız, 17 yaşında hayatını kaybetti.

Progeria denilen erken yaşlanma hastası Hayley Okines'in durumu 3 sene önce hakkında yapılan belgesel sebebiyle gündeme gelmişti. Bexhill'de yaşayan Okines, normalden 8 kat hızlı yaşlanıyordu. Bu rahatsızlıkta progerin denilen mutasyona uğramış bir gen fiziksel olarak yaşlanmayı hızlandırıyor. Dünyada bu tür bilinen sadece 74 vaka var. 10 yaşındaki bir progeria çocuğunda 80 yaşındaki kişilerde görülen kellik, romatizma ve kalp hastalıkları gibi durumlar görülüyor. Ama bunlarda zekâ ise yine 10 yaşındaki çocuk seviyesinde. Progeria hastaları normalde 13 yaş civarında kalp krizi ya da felçten ölürler. Okines, yine de tahmin edilenden daha uzun yaşadı. Annesi Kerry, Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Bebeğim daha iyi bir yere gitti. Akşam kollarımda son nefesini verdi" dedi. Okines hakkında daha önce "Annesinden daha yaşlı olan kız" ve "Dünyanın en yaşlı genç kızı" isimli belgeseller yayımlanmıştı. Okines hakkında bir de "Old Before My Time" isimli bir otobiyografi yazılmıştı.
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...