Aday listelerinde 17/25 Aralık kriteri

Aday listelerinde 17/25 Aralık kriteri

GÜNDEM Haberleri

'Paralel'in darbe girişimine karşı dik duran vekillerle yola devam edilmesi bekleniyor, listede sürprizler de olacak.

YÜCEL KAYAOĞLU
Aday belirleme sürecinde sona yaklaşırken, AK Parti içindeki adaylık kulisleri de adeta tavan yapmış durumda. Hem aday adayları hem de mevcut milletvekilleri listelerde kendilerine yer verilip verilmediğini öğrenmek için formül ararken, üst komisyonda görevli parti yöneticileri bu konuda 'Ser verip sır vermemekte' kararlı görünüyor. Milletvekili aday listeleri konusunda AK Parti Genel Merkezi ve Meclis kulislerine yansıyan son bilgiler ise şöyle:
Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut vekillerinin büyük bölümüne listelerde yeniden yer verilmesinden yana. Bu kapsamda, Erdoğan'ın kendisiyle görüşen milletvekillerine ve parti yöneticilerine, "Bu arkadaşlarımız özellikle 17-25 Aralık sürecinde test edildiler, giden gitti. Kalanların büyük bölümü ile yola devam edilmeli" mesajı verdiği belirtildi. Erdoğan'ın özellikle 'Genç milletvekillerinin' yeniden aday gösterilmesinden yana tavır koyduğu ifade ediliyor. nbsp;
Salı günü YSK'ya teslim edilecek aday listeleri üzerinde Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ve yarın iki ayrı görüşme yapacağı öğrenildi. Bu görüşmelerde özellikle büyükşehirlerin ilk sıraları ile bazı bakan ve parti yöneticilerinin kendi seçim bölgeleri yerine başka illerden aday gösterilmesi konusunun gündeme geleceği belirtiliyor. Bu kapsamda, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'ın Adana veya Mersin, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un ismi Şanlıurfa veya Diyarbakır için geçiyor. Genel Başkan Yardımcılarından Süleyman Soylu'nun Trabzon, Nurettin Nebati'nin Şanlıurfa, Abdülhamit Gül'ün de Gaziantep'ten aday gösterilecekleri belirtiliyor.
İZMİR İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday olacağının açıklanmasının ardından AK Parti yönetimi bu il için ayrı bir çalışma yürüttü. Çok sayıda anket yaptıran parti yönetiminin, İzmir'deki oy oranlarının düşmemesi için sürpriz bazı isimleri de bu ilden aday gösterebileceği belirtiliyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na da seçim bölgesi Afyon yerine İzmir listesinde yer verileceği öne sürülüyor. AK Parti'nin aday listelerinde bugüne kadar hiç gündeme gelmemiş sürpriz isimlere de yer verilebileceği ifade ediliyor. 15-20 civarında olacak bu kişilerin yine Erdoğan ve Davutoğlu'nun ortak kararı ile listeye girecekleri kaydedildi.
Bu arada, aday listeleri 7 Haziran saat 17.00'ye kadar YSK'ya teslim edilecek. Kulislerde, aday listelerinin Seçim Başkanı Mustafa Şentop'un mu yoksa Mehmet Ali Şahin'in mi götüreceğine YSK'ya götüreceğine Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinde karar verileceği belirtiliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...