Emenika'siz Fenerbahçe Rize'de gol patlaması yaptı

Emenika'siz Fenerbahçe Rize'de gol patlaması yaptı

SPOR Haberleri

F.Bahçe çekinerek gitmişti Rize deplasmanına. Bir yanda şampiyonluk baskısı bir yanda sakatlık kâbusu, büyük bir baskıya neden oluyordu.

Ancak Fenerbahçe, Karadeniz'de kâbus değil keyif dolu bir gece yaşadı. Henüz 5. dakikada Giray'ın inanılmaz hatasını affetmeyen Mehmet Topuz, ligdeki 59 haftalık gol hasretini dindirdi: 1-0. Rize henüz bu şoku atlatamamıştı ki, 8'de Emre ortaladı, Webo indirdi, Sow kafayla bitirdi: 2-0. Şok gollerden sonra toparlanan Rize, 19'da Deniz Kadah'la direkten döndü. 35'te ise Moussa Sow'dan müthiş bir resital geldi. Senegalli yıldız, sahanın yaklaşık 3'te 2'sini dikine kat ederken Viera ve Giray'ı şık çalımlarla ekarte etti, Serkan'ı plaseyle çaresiz bıraktı: 3-0.
Fener 10 kişiyle kazandı! nbsp;
İlk yarıda Volkan'ın sakatlığıyla sarsılan Fenerbahçe, devreyi zor tamamlayan Alves'i de Kadlec'le değiştirerek sahaya çıktı. Ama gelenler gidenleri hiç aratmadı! Rize yine daha ne olduğunu anlamadan 49'da Mehmet Topal'ın akıl dolu pasını arka direkte Webo tamamladı: 4-0. Sarı-lacivertlileri gole doyuran vuruş 55'te Caner'le geldi. Milli yıldızın kullandığı sert frikikte Murat Duruer'den seken top Serkan ile farklı köşeden ağlara gitti: 5-0. nbsp;Fener iyice rahatlayınca İsmail Kartal, Emenike'yi sakatlanan Alper'in yerine sahaya sürdü. 62'de ise Rize zorla golü buldu. Kweuke vurdu, Mert çeldi, Deniz yeniden kaleye gönderdi, Mehmet Topal ile Bekir'in arasında sıkışan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 5-1. Değişiklik hakkı kalmayan Fenerbahçe'de Mehmet Topuz sakatlanıp 85'te sahayı terk etti. Ama Fenerbahçe zaten 3 puanı çoktan almıştı.
M.EMİN ULUÇ
PİERRE Webo: nbsp;Ben bir nbsp;golcüyüm
Rize'de Emenike'yi keserek 11'de görev alan ve bir de gol atan Webo, "Benim işim bu" dedi. Ağları havalandırdığı için mutlu olduğunu belirten Kamerunlu yıldız, "Benim işim gol atmak. Mesleğimi, bu takımı ve arkadaşlarımı seviyorum. Elimden gelen katkıyı vermeye gayret gösteriyorum" açıklamasını yaptı.



F.BAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ İSMAİL KARTAL: nbsp;

Bu sefer kaçırmadık

Rize karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyleyen İsmail Kartal, aslında her maçta çok sayıda gol pozisyonuna girdiklerini vurgularken, "Diğer karşılaşmalarda değerlendiremediğimiz fırsatları bu sefer kaçırmadık" dedi. "Yaşadığımız sakatlıklara rağmen herkes görevini yapıyor" yorumunda bululan Kartal, "Volkan'ın sakatlandığı pozisyonda kart çıkması gerekiyordu" sözleriyle Cüneyt Çakır'a sitem ederken, üst üste gelen sakatlıklarla ilgili olarak, nbsp;"Kadromuzu kupada ve lige iyi şekilde değerlendirerek oyunculara yük bindirmeden bu dönemden çıkmalıyız. Şampiyonluğa oynuyoruz, bunlar özverili günler" yorumunu yaptı. İsmail Hoca, forvetlerle ilgili olarak ise, "Biz atılan gollere değil, performansa bakıyoruz" diye konuştu.



Revire döndü
Dirk Kuyt, Raul Meireles, Diego Ribas ve Egemen Korkmaz'ın sakat olduğu F.Bahçe'de dün de 4 sakatlık yaşandı. 19. dakikada Kweuke ile çarpışan kaleci Volkan Demirel oyuna devam edemedi. Meireles ile Alper Potuk da sakatlıkları nüksedince maçtan çıkmak zorunda kaldı. Son bölümde Mehmet Topuz'da da problem oldu. Ancak F.Bahçe 3 oyuncu değişikliğini yaptığından Topuz sahada kaldı. Ağrıları artan futbolcu 85. dakikaya kadar dayanabildi. F.Bahçe kalan dakikaları on kişi oynamak zorunda kaldı. nbsp;



Alper Potuk: nbsp;Bu yarış bitmez

Rize karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Alper Potuk, "Bence şampiyonluk yarışı ligin sonuna kadar devam edecek. Bugün şampiyonluk duruşu sergilediğimizi düşünüyorum. Şampiyonluğa olan inancımızı sahaya yansıttık. İnşallah sene sonunda ipi göğüsleyen biz olacağız" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...