Paralel Yapı seçim beyannamesinde

Paralel Yapı seçim beyannamesinde

Politika Haberleri

Paralel Yapıyla mücadele ilk kez AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alacak.

Paralel Yapı beyannamede 'iç tehdit' unsuru ve örgüt olarak nitelendirilecek. Ayrıca partinin üst kadrolarında görev alan bazı isimler ilk kez AK Parti listelerine girdi.AK Parti, 7 Haziran seçimleri için aday listesini bugün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecek. Listelerin verilmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu 15 Nisan'da AK Parti Genel Merkezi'nde düzenleyeceği geniş katılımlı toplantıyla hem partisinin adaylarını tanıtacak hem de seçim beyannamesini kamuoyuna sunacak. Yaklaşık 100 sayfadan oluşan beyannamede ekonomiden dış politikaya, Çözüm Süreci'nden yeni anayasaya ve mega projelere kadar AK Parti'yi 2023'e taşıyacak vaatler yer alacak.

İÇ TEHDİT, ÖRGÜT...

Seçim beyannamesinde bir de ilk yaşanacak. Devletin bütün kurumlarına sızan, Milli Güvenlik Kurulu'nda Türkiye için bir tehdit olarak nitelendirilen ve Kırmızı Kitaba iç tehdit olarak giren Paralel Yapı ile mücadele ayrı bir başlık olarak beyannamede yer alacak. Paralel Yapı'nın siyasi bir temsil yetkisine sahip olmadan, kamu gücünü kullanarak, demokratik siyaseti tahrip etmeye yönelik eylemler gerçekleştirdiğine vurgu yapılacak. İç tehdit unsuru ve örgüt olarak nitelendirilecek olarak yapının diğer ulusal güvenliği de tehdit eden faaliyetleri olduğu belirtilecek. Devlet kurumlarının bu yapıdan temizlenmesi için birçok yasal düzenleme ve operasyonların yapıldığına dikkat çekilecek beyannamede, kurumlardan bu yapı temizleninceye kadar mücadelenin devam edeceği vurgusu yapılacak.

AK PARTİ'DE "İLKLER" LİSTESİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hafta sonu yaptığı "liste mesaisi"nin ardından dün de kurmaylarıyla Genel Merkez'de buluşarak detayları gözden geçirdi. Partinin üst kadrolarında görev alan bazı isimler ilk kez AK Parti listelerine girdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanlığı'ndan seçim nedeniyle ayrılan Efkan Ala, Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, gibi isimler bu kez milletvekili yarışında yer alacak.

Öte yandan yasağın kalkmasıyla ilk kez AK Parti listelerinde başörtülü adaylara yer verilecek.

Kaynak : Sabah-Akşam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...