Partiler aday listelerini YSK'ya sundu

/ Kaynak: AA
Partiler aday listelerini YSK'ya sundu

Politika Haberleri  / AA

Seçime katılacak siyasi partiler, milletvekili aday listelerini YSK'ya verdi.

Yüksek Seçim Kuruluna (YSK), 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için 20 siyasi parti aday listesi sundu. Seçime katılacak siyasi partilerin aday listelerini verme süresi saat 17.00'de sona erdi.

YSK'ya bu süreye kadar aday listesi sunan partiler şunlar:

" AK Parti, CHP, MHP, HDP, Hak ve Adalet Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Komünist Parti, DSP, Doğru Yol Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Millet Partisi, Demokrat Parti, Liberal Demokrat Parti, Vatan Partisi, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Merkez Parti, Saadet Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Yurt Partisi."

Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi çatısı altında seçime gireceğinden, oy pusulasında yer almayacak. Seçime katılma yeterliliği bulunan 10 partiden, yasal süre olan saat 17.00'ye kadar YSK'ya temsilci gelmedi.

Saat 17.00'den sonra liste getirdi

10 siyasi parti arasında bulunan İlk Parti, aday listesi başvurusunu saat 17.00'den sonra getirdi. Parti temsilcileri, yolda kaza yaptıkları için geç kaldıklarını belirtti. YSK yetkilileri, partinin başvurusunun saat 17.00'den sonra yapıldığını tutanak altına aldı.

YSK, seçime katılma yeterliliği bulunan 31 partiyi tespit ederek, bu partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirlemişti.

Listelerini getirmeyen siyasi partiler nedeniyle 31 parti arasında çekilen kura sonucu belirlenen oy pusulası da değişecek. Bu partilerin çıkarılması nedeniyle siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinde başa doğru kaydırma yapılacak.

Listeler bugün incelemede

YSK, siyasi partilerin verdikleri aday listelerini ve bağımsız adayları incelemeye bugün başlayacak. Kurul, 9 Nisan'da, tespit edilen eksiklikleri, siyasi partilerin genel merkez yetkili organlarından ve bağımsız adaylardan tamamlamasını isteyecek.

Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, başvuru evrakındaki eksiklikleri 11 Nisan'a kadar tamamlayacak.

YSK, milletvekili geçici aday listelerinin incelenmesi işlemlerini 14 Nisan'da tamamlayarak, yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderecek. Milletvekili geçici aday listeleri, ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Geçici aday listelerine yapılacak itirazların da incelenmesinin ardından 24 Nisan'da milletvekili kesin aday listeleri, Resmi Gazetede ilan edilecek.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...