Fenerbahçe'de hedef Avrupa şampiyonluğu

/ Kaynak: DHA
Fenerbahçe'de hedef Avrupa şampiyonluğu

SPOR Haberleri  / DHA

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonluğu için yola çıkıyor.

FIBA Kadınlar Euroleague Çeyrek Final serisinde Galatasaray ile eşleşen ve rakibini eledikten sonra Prag'daki Final Four'a yükselme hakkı elde eden Fenerbahçe, burada evsahibi USK Prag ile ilk maçı 10 Nisan Cuma akşamı oynayacak. Final fourdaki diğer eşleşme ise iki Rus takımı Ekateringburg ile Dinamo Kursk arasında. Menajer Didem Akın, istikrarı yakaladıklarını ve bu sene kupayı almak istediklerini belirtti. Fenerbahçe Bayan Basketbol Takım'ı Menajeri Didem Akın çok önemli bir haftaya girdiklerini belirterek, ''Koymuş olduğumuz hedef Avrupa Şampiyonluğu. Yıllardır burada mücadele ediyoruz ve istikrarı yakaladık. Ve 2 yıldır finali kaybediyoruz, kupayı alamadık. İnşallah bunu bu sene gerçekleştirmek istiyoruz. İyi durumdayız, iyi de antrenman yaparak ivme yakaladık. Cuma günü saat 18.00'de ev sahibi Prag ile maçımız var. Disiplini ve mücadeleyi hiç bırakmadan oynarsak galip gelip finale çıkarız'' dedi.


Takım olarak oynarlarsa her zamanki gibi yenemeyecekleri takım olmadığını da kaydeden Didem Akın, ''Burada da takım ruhu içerisinde ev sahibi olan Prag'a karşı kontrol bizde olur ve istediğimiz basketbolu oynayarak kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Kural gereği 2 Rus takımı ilk gün oynuyor. Ekateringburg ve Kursk Takımı. Sonuçta ikisi de fark etmiyor kim galişp gelecekse onu da yenip o kupayı alacağız diye ümit ediyoruz'' ifadelerini kullandı.


TUĞÇE CANITEZ: ''SEYİRCİ BASKISI EV SAHİBİ PRAG İÇİN DEZAVANTAJ DA OLABİLİİR''
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nda uzun forvet pozisyonunda forma giyen Tuğçe Canıtez ilk maçı kazanarak şampiyon olmak istediklerini ifade etti.
Canıtez: ''Hedeflerimizden bir tanesi ilk önce grupta birinci olmaktı. Bunu başardık daha sonra da karşıdaki grupta bulunan Galatasaray'ı da yendik. Grupta yarı finaldeyiz. Tabii ki çok heyecanlıyız. İlk maçı kazanacağız. Prag'ın ev sahibi olduğu için avantajı var bu onlar için dezavantajda olabilir seyircinin baskısı ile. İnşallah ilk maçı kazanıp finali de kazanıp şampiyon olacağız. Ne rahatlık ne de gerginlik var açıkçası. Heyecanlıyız. Tabii ki bu Final-Four, orada elimizden geleni yapacağız'' şeklinde konuştu.


QUANİTRA HOLLİNGSWORTH: ''BU SENE DAHA İYİ OLACAK VE ŞAMPİYONLUĞU ALACAĞIZ''


Fenerbahçe'de Pivot konumunda forma giyen Quanitra Hollingsworth ise, UMMC Ekaterinburg takımında 2013 yılında Fenerbahçe'yi yenerek şampiyon olduklarını hatırlatarak, ''Tabii ki heyecanlıyım. 3 senedir de bu turnuvaya gidiyorum. Geçen sene de final maçında kaçırdık şampiyonluğu. Bu sene daha iyi olacak ve şampiyonluğu alacağız. Final-Four çok iyi takımların, oyuncuların mücadele ettiği bir yer. Burada herkes birbirini durdurabilir. Onun için uğraşıp devam edeceğiz'' dedi.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...