Srebrenitsalı anneler, ICTY'nin kararından memnun

/ Kaynak: AA
Srebrenitsalı anneler, ICTY'nin kararından memnun

DÜNYA Haberleri  / AA

Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Subaşiç: (Soykırım suçlusu Sırp generalin cezasının onaylanması) En önemlisi soykırım suçundan hüküm giymesi.

Srebrenitsalı anneler, Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce (ICTY) 2012 yılında "Srebrenitsa ve Jepa bölgelerinde insanlığa karşı suç ve soykırım suçu"ndan hakkında müebbet hapis cezası verilen Zdravko Tolimir'in cezasının Temyiz Konseyi'nce onaylanmasından memnun. Duruşmayı takip etmek üzere Lahey'de bulunan Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tolimir'in müebbet hapis cezasının onaylanmasında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Eğer mağdur taraf memnun olabiliyorsa ben bugün verilen müebbet hapis cezasından dolayı memnun olduğumu söyleyebilirim" dedi.
Temyiz Konseyi'nin kararının, gelecek nesillerin Bosna Hersek'te barışı inşa edebilmeleri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Subaşiç, "Bu karar sadece benim için değil, torunlarımız ve geleceğimiz için de önemli. Daha iyi yarınlar inşa edilebilmesi için doğru ve adil kararlar almalıyız. Burada en önemlisi, soykırım suçundan hüküm giymesi. Hiç kimse Bosna Hersek topraklarında soykırım yapılmadığını inkar edemez" diye konuştu.
Dernek üyesi Kada Hotiç de Temyiz Konseyi'nin kararından memnun.
Hotiç, Tolimir hakkında verilen müebbet hapis cezası kararının, çeşitli suçlara karışan diğer Sırplar için de uyarı niteliğinde olduğunu, onların da bir gün mahkeme önünde ve nihayetinde Allah'ın önünde hesap vereceklerini söyledi.
-Mahkeme kararı-
Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce (ICTY) 2012 yılında "Srebrenitsa ve Jepa bölgelerinde insanlığa karşı suç ve soykırım suçu"ndan hakkında müebbet hapis cezası verilen Zdravko Tolimir'in cezası, ICTY Temyiz Konseyi'nce onaylandı.
Nihai kararı açıklayan Temyiz Konseyi Başkanı Christoph Flugge, Tolimir'in "soykırım suçu"ndan müebbet hapis cezasının onaylandığını bildirdi. Flugge ayrıca, daha önce soykırım suçunun yanı sıra öldürme, işkence yapma, Srebrenitsa ve Jepalı Müslümanları zorla yerlerinden çıkarma, sürgün etme suçlarından hüküm giyen Sırp generalin bu suçları işlediğine dair hükmü de onayladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...