İngiltere Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

/ Kaynak: AA
İngiltere Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

Ekonomi Haberleri  / AA

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini değiştirmeyerek tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te bıraktı.

BoE'nin resmi sitesinden yapılan duyuruda, politika faizinin yüzde 0,5'te bırakıldığı, banka varlık alım programının da hedefini değiştirmeyerek 375 milyar sterlin seviyesinde tutulduğu bildirildi. BoE, 2009 yılından bu yana politika faizini tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te tutmaya devam ediyor. Geçen yılın ağustos ayında BoE Para Politikası Kurulu'nun açıklanan tutanaklarında, faiz konusunda ilk kez görüş ayrılıkları yaşadığı görülmüştü. BoE Para Politikası Kurulu'nun şubat ayı tutanaklarında, faizlerin yüzde 0,5'te tutulması ve 375 milyar sterlin değerinde varlık alımı programının devamı konusunda oy birliği ile karar alındığı görülse, tutanaklarda üyelerden ikisinin kararın "iyi bir dengede" sağlandığını belirttiği, üyelerden birinin ise bankanın bir sonraki adımının sıkılaştırma değil genişleme olabileceğini söylediği ortaya çıkmıştı. Öte yandan PPK tutanaklarında petrol fiyatlarındaki düşüşün yavaşlamasının, ücret ve istihdam verilerinin gelişim göstermesinin mümkün olduğu belirtilerek, enflasyon cephesinde 2016 yılında hızlı bir şekilde toparlanma olabileceği kaydedilmişti. Geçen ay BoE Başkanı Mark Carney, rekor seviyede düşük enflasyona rağmen bankanın bir sonraki adımının faiz artışı yönünde olacağını söylemişti. Carney, "Halen bundan sonraki adımımızın faiz artırımı yönünde olacağı bir pozisyondayız" ifadesini kullanmıştı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...