16 yaşında üçüncü romanını yazdı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
16 yaşında üçüncü romanını yazdı

Kültür - Sanat Haberleri  / AA

14 yaşında yazdığı "Gölgedeki Işıklar" adlı kitabı ile "Türkiye'nin en genç roman yazarı" unvanına sahip olan lise öğrencisi Rana Demiriz'in 3'üncü romanı "Donmuş Ateş" yayımlandı.

nbsp;Demiriz yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri şiir ve hikaye yazdığını, kaleme aldığı hikayelerinin internet sitelerinde yayınladığını kaydetti. Çok uzun olan hikayeleri bir kitapta toplama ihtiyacı duyduğunu ifade eden Demiriz, "Yazdıklarım hikaye niteliğinden çıkmıştı. Dolayısıyla ilk kitabımı 14 yaşında çıkartmış oldum. 20 yaşındaki bir genç kızın Amerika'da devam eden fantastik bir aşk hikayesini yazmıştım. Çocuk kitabı olarak düşünülmemesi lazım. Çünkü kurgu açısından 18 yaş üstüne daha çok hitap ediyor. Okuyanlar 'da vinci şifresi' gibi diyorlar" diye konuştu. Demiriz, 2'nci romanının "Yüzleşme" olduğunu, 3 kitabın toplam 1150 sayfa ve 65 bölümden oluştuğunu, serinin devamı olan 4'üncü kitabını da yazmaya başladığını kaydetti. Şu ana kadar yazdığı bütün kitaplarda, baş karakterde genç bir kızın olduğunu anlatan Demiriz, şöyle konuştu: "Bir genç kızın fantastik maceralarını anlatıyorum. Aynı zamanda bir aşk hikayesi. Kitabımda uçan arabalar falan yok. Mitolojiyle beslenen, okurken insanların 'Gerçekten böyle bir şey olur mu?' diyeceği bir kitap. Mantığa dayandırılmış fantastik bir roman. Aslında kurgu en kolay şey. Çünkü o karakterler aslında beynimde zaten var. Film sahnesi gibi. Ben o sahneyi yazmadan önce, beynimde görüyorum ve onu sadece kağıda dökmem gerekiyor. 20 yaşında bir kızın yaşadıklarını anlatırken zorlanmadım. Çünkü çok kitap okuyan bir insanım. Kitaplarımı okuyanlar, benim yazdığıma inanmıyor. Kitabımı profesörler de okudu. İnanılmaz bir kurgusu var. Her şey birbirinin devamı. Okuyanlar 'Çok ustaca kurgulanmış' diyorlar."

nbsp;-"2 bine yakın kitap okumuşumdur"-

nbsp;Sınıfta okuma ve yazmayı öğrenen ilk kişi olduğunu, çok kitap okuduğunu bildiren Demiriz, "Şimdiye kadar 2 bine yakın kitap okumuşumdur. Çok büyük bir kütüphanemiz var. Etrafımdakiler şaşırmadı. Böyle bir şey bekliyorlardı. Çok fazla okuyan bir insan olduğum için herkes destek verdi. 8 yaşında da kitabı çıkmış arkadaşlar var, 10 yaşında da kitabı çıkmış arkadaşlar var. Ancak taktir edersiniz ki roman çok ayrı bir kategori. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kitabımın bandrolünü aldığım sırada en genç roman yazarı olduğum söylendi. Bu bana güzel bir sürpriz oldu. Kitabımı yazdıktan sonra tesadüfen öğrendim" dedi.

nbsp;-"Senaryo da yazıyorum"-

nbsp;Yaşıtlarına neler yapabileceklerini ve özellikle genç kızlara neler başarabileceklerini göstermek istediğini vurgulayan Demiriz, herkesin içinde bir cevher olduğuna inandığını, öğrencilere kendilerini keşfetmelerini ve daha çok kitap okumalarını tavsiye ettiğini kaydetti. Boş zamanlarında resim yaptığını, üniversite eğitimini de bu alanda yapmak istediğini belirten Demiriz, "Resim yapmak ve yazmak ikisi benim için aynı. Resim yapamadığımda yazıyorum, yazı yazamadığımda resim yapıyorum. Bu ikisi benim için çok önemli. Senaryo da yazıyorum. Aslında bu kitaplarımın da senaryoya çevrilmeye çok müsait bir kurgusu var. Hikayelerime çok güveniyorum. Yapımcıların kapısını çalacağım" dedi. Demiriz, çok severek okuduğu yazarların bulunduğu, ancak örnek aldığı bir yazarın olmadığını, kendine özgü bir tarzının bulunduğunu söyledi. Fantastik romanlarından oluşan "Gölgedeki Işıklar" adlı ilk kitabından dolayı Başbakanlık dahil birçok kamu kuruluşu tarafından da ödüllendirildiğini belirten Demiriz, son kitabını yazarken kurguladığı sahneleri resmettiği 15 eserinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...