Nükleer anlaşmanın taslağı 21 Nisan'da

Nükleer anlaşmanın taslağı 21 Nisan'da

DÜNYA Haberleri

İran ile 5+1 ülkelerinin dışişleri bakan yardımcıları, 21 Nisan'da anlaşmanın taslağını yazmak için bir araya gelecek

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 5+1 ülkeleri ile yürüttükleri müzakerelerde varılan uzlaşı çerçevesinde heyetlerin, anlaşmanın taslağını yazmaya başlamak için 21 Nisan'da bir araya geleceğini bildirdi.
İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre Zarif, İspanya'nın başkenti Madrid'de İspanyol mevkidaşı Jose Manuel Garcia-Margallo ve eski AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana'nın da yer aldığı konferansa katıldı.
Zarif, burada yaptığı konuşmada, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya arasında uzlaşıya varılan müzakerelerin, anlaşma metnini yazmak için 21 Nisan'da dışişleri bakan yardımcıları ve uzmanlar düzeyinde yeniden başlayacağını söyledi.
Zarif ayrıca görüşmelere AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin yardımcısının da katılacağını aktardı. Haberde, müzakerelerin nerede yapılacağına ilişkin ise bilgi verilmedi.
İran'ın nükleer programıyla ilgili 5+1 ülkeleriyle yürütülen müzakerelerde, 2 Nisan'da uzlaşmaya varılmıştı. Program konusunda "siyasi çerçeve anlaşması" sağlanırken, sonraki aşamada taslağı yazılmaya başlanacak nihai anlaşmanın 30 Haziran'a kadar imzalanması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...