Davutoğlu: '2023 hedefi için kararlılık beyanı'

Davutoğlu: '2023 hedefi için kararlılık beyanı'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'daki genel seçimlere 52 gün kala seçim beyannamesini açıkladı.

Kanal İstanbul, akıllı şehirler, yatırımlara büyük teşvikler, 4G'ye geçiş ve 5G'ye hazırlık, ulaşım ve lojistik merkezi yolunda ilerleyen Türkiye'nin hızlı tren ağlarının büyük bir hızla artırılması, doğalgaz kullanmayan ve OSB'siz il kalmaması da beyannamede yer alan unsurlardan birkaçı.
? Yatırım yapan, istihdam sağlayan desteklenecek.
? Kanal İstanbul projesi ile İstanbul 2 boğazlı şehir olacak, 62 yeni tünel tamamlanacak, hızlı tren hatları yurdun her yanına ulaşacak.
? Enflasyon hedefi yıllık değil, 3'er aylık olacak. nbsp;2023'te 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracat yapılacak.
? Yerli otomobil, milli tren, yerli uçak gerçekleştirilecek, yüzde 100 yerli cep telefonu üretimi gerçekleşecek, başlayan yol projeleri hızla tamamlanacak. nbsp;
? Balıktan koyuna, sütten çaya kadar her üründe üretici desteklenecek, bu yıl nakit destek 10 milyar lirayı bulacak.
? Çalışan emeklinin ödediği destek primi azalacak, yaşlılık aylığı 145 liradan 200 liraya çıkacak.
? Sanayicinin, kalifiye işçi için okul açması teşvik edilecek, mesleği olmayan genç kalmayacak.
? İşçisini fazla çalıştırana ceza verilecek, kıdem tazminatı konusu tüm tarafların uzlaştığı bir noktada çözüme kavuşturulacak, esnek çalışma desteklenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...