Başbakan'dan Roman vatandaşlara müjde üstüne müjde

Başbakan'dan Roman vatandaşlara müjde üstüne müjde

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Roman Temsilcelerine hitap etti.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları;

2009'dan bu yana yaptığımız girişimlerle taleplerinizin açıkça konuşulmasını sağladık.Roman kardeşlerimize sahip çıktıktan sonra bütün partiler sahip çıkmaya başladı.

DAVUTOĞLU İSKAN KANUNUNU HATIRLATTI
Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Tek parti döneminde çıkan iskan kanunu nedeniyle romanlardan özür dilesin.Tunceli'ye gittim dersim için bizim için insan olması yeterli. Biz ayrımcılık yapmıyoruz. Mesele adayların listeye girmesi değil. Mesele Romanların gönlüne girmektir. Biz Romanların gönlüne girdik. Romanlar çok bir şey istemiyor. Sadece dahil olmak istiyorlar. Roman kardeşlerime sizler adına teşekkür ediyorum.Canını malını ortaya koyan romanlara ayrımcılık yapılmasına izin vermeyeceğiz.
Kardeşiniz olarak söylüyorum ki kimse roman kardeşlerime tepeden bakamayacak. Psikolojik ön yargı kırmak önemliydi. Kırdık. Varsa hala psikolojik ön yargı size söz veriyorum hepsini çatır çatır kıracağız. Kimse bu ülkede herhangi bir vatandaşa dışarıdan bakamayacak. Kimse sahip olduğu kültür veya sosyal kesim itibarıyla tahkir edilemeyecek.

ROMAN KARDEŞİMİ KENDİME DANIŞMAN SEÇECEĞİM
İskan kanunu çıkaran zihniyet aynı zamanda başörtüsü zulmünü de yapan zihniyettir.Başı açık başı örtülü, roman, Kürt, Türk hepimiz aynıyız. Takip etmek üzere Başbakanlığa bir merkez kuracağım. Sizinle istişare ederek bir roman kardeşimi kendime danışman seçeceğim.Yurt dışındaki roman vatandaşlarımızı da asli unsur görüyoruz ve onlara da sahip çıkacağız.

ROMANLARA POZİTİF AYRIMCILIĞI YAPILACAK
Pozitif ayrımcılığın en fazlasına sizler laiksiniz. Psikolojik engelleri de yıkıp gençlerimizi eğiteceğiz. Toplumun en üst düzeyinde roman kardeşlerimizi görmek istiyoruz.Roman gençlerimize özellikle kızlarımıza pozitif ayrımcılık yapılarak en üst düzeye gelmeleri sağlanacak. Roman kültürünü ve sanatını geliştirmek için Trakya Üniversitesi'nde özel bir kurum kurduk ve geliştiriyoruz. Romanların kitabını yazacağız.Uyuşturucu ile mücadelede romanları en ön safta görmek istiyoruz.Sağlık taramasını başlatalım. Roman kadınların ve bebekler için en kısa zaman da sağlık taramasını başlatalım.Nasıl iskan kanunun tarihe gömdük konut sorununu da tarihe gömeceğiz. Romanların konut ihtiyacı karşılanacak


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...