Yandaşlık mı dediniz?

Yandaşlık mı dediniz?

Politika Haberleri

Her fırsatta sağ gazeteleri hükümet yandaşı olmakla suçlayan muhalif gazeteler, bugün yandaşlığın dibine vurdu.

Cumhuriyet, Habertürk, Taraf, Zaman, Posta, Bugün, Yurt ve Yeniçağ gazeteleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun noter tastikli vaat beyannamesini yere yöğe sığdıramadı...

"Romantik provokatör" Can Dündar'ın Cumhuriyet'i uçuk vaatleri bir bir sıralayıp "Demokratik devrim rüzgarı" başlığını attı. "Genç subaylar tedirgin" manşetleriyle darbeye zemin hazırlayan, Gezi'ye çanak tutan, 17-25 Aralık'tan medet uman ve darbeci savcıların hamiliğine soyunun Cumhuriyet, 'devrim'i yine araya sıkıştırdı. Allah'tan bu sefer sandığı adres gösterdi.

Yandaşlık mı dediniz?

"Bavulcu gazete" Taraf ise HDP'ye açık destek verirken öte yandan da "AKP'ye vuran her şeye sahip çıkarız" mantığıyla CHP vaatlerine sarıldı. En yandaş manşetleri gölgede bırakan Taraf, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini "Yaşanacak Türkiye için yol haritası" başlığıyla verdi.
Yandaşlık mı dediniz?

Ortada gitme gayreti içindeki Haber Türk bu sefer büyük harflerle Kılıçdaroğlu için "Halk için ekonomi" başlığını attı.
Yandaşlık mı dediniz?

Paralelcilerin hamisi Zaman, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine manşetine taşımadı ancak açıklamayı "13 yılda AKP'nin iktidarında gelinen nokta" başlığıyla kendi yorumuymuş gibi verdi.
Yandaşlık mı dediniz?

Zaman'ın kardeşi Bugün, sanki CHP iktidardaymış ve emekliye düzenleme yapıyormuşçasına ifadeler kullandı. Bugün, "Dosya masrafı ve kredi kartı aidatlarına başvuru olmaksızın iade" diye yazdı.

Yandaşlık mı dediniz?

Doğan grubunun açık muhalif gazetesi Posta, dört satıra "Kart ve kredi borç faizinin yüzde 80'i silinecek" başlığını kullandı.

Yandaşlık mı dediniz?

En geniş manşet ise milliyetçi söylemli ulusalcı Yeniçağ gazetesinden geldi. Gazete 9 sütuna iki satır "Dar gelirli ve yoksulu umutlandıran vaatler" başlığını kullandı.
Yandaşlık mı dediniz?
Yurt gazetesini söylemeye gerek yok. O zaten partinin yayın organı...

Türkiye Gazetesi/Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...