Fukuşima'dan Pasifik Okyanusu'na radyasyonlu su sızmış

/ Kaynak: AA
Fukuşima'dan Pasifik Okyanusu'na radyasyonlu su sızmış

DÜNYA Haberleri  / AA

Fukuşima Daiiçi Nükleer Santrali'nde drenaj yolundaki pompalardan Pasifik Okyanusu'na radyasyonlu su sızdığı tespit edildi

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından nükleer felakete sahne olan Fukuşima santralinde drenaj yolundaki pompalardan Pasifik Okyanusu'na radyasyonlu su sızdığı tespit edildi.

Fukuşima Daiiçi Nükleer Santrali'ni işleten Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO), 2011'deki deprem ve tsunami sırasında tamamı hasar gören drenaj yolundaki sekiz aktarma pompasından Pasifik Okyanusu'na radyasyonlu su sızdığının belirlendiğini açıkladı.

TEPCO, okyanusa pompalardan ne kadar su sızdığını belirlemeye çalıştıklarını bildirdi.

Kyodo haber ajansı da, TEPCO'nun, şubat ayında radyoaktif suyun okyanusa karışmaya devam ettiğini belirlemesinin ardından drenaj yolundan kirli suyu pompalamaya başladığını duyurdu.

Japonya'da Mart 2011'deki Fukuşima felaketinin ardından Eylül 2013'ten bu yana güvenlik denetimi ve onarım nedeniyle devre dışı bırakılan çalışabilir vaziyetteki 48 reaktörden sadece Kagoşima eyaletindeki Sendai nükleer santralinde bulunan iki reaktörün yeniden faaliyete geçmesi için son onay verilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...