Vekillere zam CHP'yi karıştırdı

- Güncelleme:
Vekillere zam CHP'yi karıştırdı

Politika Haberleri

TBMM'de dört siyasi partinin uzlaşarak milletvekili emekli maaşlarına yaptığı zam CHP'yi karıştırdı. CHP'de Grup Başkanvekilleri ile önergeyi imzalayan Bolu Milletvekili Tanju Özcan karşı karşıya geldi. İki taraf da birbirini suçlarken, Kılıçdaroğlu ile görüşen Özcan, "İtibarım iki paralık oldu" diye isyan etti.

Milletvekili emekli maaşlarının 8 bin liraya yükseltilmesiyle ilgili TBMM'de kabul edilen düzenleme CHP'de krize dönüştü. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile yapılan görüşmelere katılan Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, önerge oylanırken salonda bulunan Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve önergeye imza atan ve hakkında disiplin süreci başlatılacağı belirtilen Bolu milletvekili ve katip üye Tanju Özcan ayrı ayrı kendilerini savundu. nbsp;
CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Akif Hamzaçebi ortak bir basın toplantısı düzenledi. Tarhan, emekli milletvekillerine maaş artışı öngören önergeye destek vermedikleri savunması yaptı. Grup Başkanvekili Hamzaçebi ise CHP'li Katip üye Tanju Özcan'a önergeler konusunda bilgi vermesine rağmen, Özcan'ın artış öngören önergeyi de imzaladığını öne sürdü. nbsp;
CHP'de hedef tahtası haline gelen Bolu milletvekili Tanju Özcan ise, hem Tarhan'ın hem de Hamzaçebi'nin maaş artışıyla ilgili önergeden bilgi sahibi olduklarını iddia etti. Özcan, Hamzaçebi'nin perşembe günü kendisine "Milletvekili emekli maaşına zam yapacağız. Oranlar konusunda tutarsızlık var. Buradan ayrılma ayrıntıları anlatacağım. Önergeleri imzalayacaksın" dediğini belirterek gelişmeleri şöyle anlattı: nbsp;"Ben de tamam dedim. Daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili nbsp;Ayşenur Bahçekapılı aradı ve önergelerin imzası için odasına davet etti. Ben bu arada Akif Bey'i aradım ancak ulaşamadım. Bunun üzerine Muharrem İnce'yi aradım, "Akif Bey, öyle dediyse imzala" dedi. Ben de Akif Bey'i tekrar arayıp ulaşamayınca imzaladım. Genel Kurul'da Emine Ülker Tarhan, görüşülürken hiçbir aşamada, "yanlış bir şeyi imzalamışsınız, çekin imzayı çek" demedi. Hatta sohbet ettik, konuştuk. Hiçbir şekilde kimse, ne Emine hanım, ne Akif bey, bu bizim irademiz dışında demedi."
Özcan, yasadan hiçbir şekilde yararlanamayacak milletvekillerinden biri olduğunu belirterek kendisinin 2031 yılında emekli olacağını söyledi. Özcan, "Benim maaşım artmayacak. Emekli milletvekili yakınım da yok. Grubuna rağmen niye zam yapılsın isteyeyim, niye inat içine gireyim. İnsanların gözünde düşürüldüğüm durum, bu beni üzüyor. Özgür iradem dışında imza attım. Bu imza nedeniyle zor durumda kaldım. Bolu'daki evime yumurta bile attılar" dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Özcan, parti genel merkezine giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve gelişmeler konusunda kendisine bilgi verdi. Olayı tanıkları da göstererek Genel Başkan'a anlattığını belirten Özcan, "Genel Başkan'a 'size beni affedin, disipline vermeyin demeye de gelmedim. İtibarım iki paralık oldu onu geri almaya geldim' dedim. Gerekirse hem Emine Hanımla hem de Akif Beyle yüzleşeceğimi söyledim. Genel Başkan, "gerekli görürsek bakarız" dedi" diye konuştu.

KOMİSYON KURULDU

nbsp;Bu arada, CHP, emekli milletvekillerinin maaşlarının yükseltilmesiyle ilgili önergeye imza veren milletvekilleri için 3 kişilik komisyon kurdu. CHP'den yapılan açıklamada, maaş düzenlemesine imza veren Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın ön inceleme yapılması yolunda talepte bulunduğu belirtildi. Açıklamada, "Grup Yönetim Kurulu içerisinden 3 kişilik bir komisyon oluşturularak, yapılan ön inceleme sonucunda yeniden değerlendirme yapılacağı" belirtildi. Oluşturulan komisyonda, Adana Milletvekili Ali Demirçalı, İstanbul Milletvekilleri Ali Özgündüz ve Sakine Öz yer alıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...