Aziz Babuşçu, ' Şimdiki senaryo HDP'

/ Kaynak: İHA
Aziz Babuşçu, ' Şimdiki senaryo HDP'

Politika Haberleri  / İHA

AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Aziz Babuşcu, "AK Partiyi bertaraf etme adına senaryolar hep oldu. Şimdiki senaryo HDP" dedi.

nbsp;AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı ve AK Parti Eski İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Topkapı Sosyal Tesisleri'nde Fatih ilçesinde görevli din görevlileri istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Babuşcu'nun yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk ve Fatih ilçesinde görev yapan din görevlileri katıldı.

Aziz Babuşcu, AK Parti'nin kaderinin Türkiye'nin kaderi olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin kaderi, balkanların, Ortadoğu'nun ve Afrika'nın kaderidir" dedi. Babuşcu, 27 Nisan tarihini hatırlatarak, "27 Nisan e-muhtırasını hatırlıyoruz. Geçmiş siyasi iktidarlar böyle muhtıra karşısında şapkasını alıp gider ve esas duruş gösterip, çekilirlerdi. İlk defa esas duruşu değil, asil bir duruşu gösteren, milletten aldığı destekle asil duruşu gösteren siyasi hareket, darbeler dönemini bitirdi. Ama bize karşı darbe hareketi hiç bitmedi. Her koşulda ak partiyi bertaraf edebilme adına bu senaryolar hep oldu. Şimdi de aynı anlayış, dışardaki güç merkeziyle ittifak halinde bu siyasi hareketi nihayetlendirmek istiyorlar. Bu arayış ise ne CHP ne de MHP üzerinden. Bu sefer ki senaryo HDP'dir. HDP üzerinden bu girişimi yapmak istiyorlar. Bu senaryoda, CHP, MHP puan kaybederse bir şey olmaz ama HDP 4 puan, 5 puan alırsa barajı aşar, Türkiye'deki siyasi aritmetik değişir, Koalisyon dönemine yeniden geri döneriz diye düşünüyorlar. Menfaatlerinin temini noktasında ülkeyi tekrar kontrolümüze alır, uluslararası güç merkezleri bu sonuçla birlikte hasta Türkiye'yi yatağa mahkum hale getirir, tekrar onların çıkarına hizmet eden bir Türkiye tablosu ortaya çıkar. İttifak budur. HDP üzerinden oynanan oyun bu. Rüyalarında bile bir araya gelemeyecek olanlar çatı adayını nasıl buldular. HDP'yi o zaman dışarı tuttular. Amaç HDP üzerinden bir Türkiye partisi görüntüsü vermekti. Ama 6-Ekim olaylarında aynı Demirtaş yaptığı açıklamayla 50 kişinin öldürülmesine sebebiyet vermiştir. Bugün aynı şeyi denemek istiyorlar" şeklinde konuştu.

Bu seçimin geçmişte olan 9 seçimden daha önemli sonuçlara gebe ve tarihi seçim olduğunu söyleyen AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, "Bunu bir siyasi parti olayına hapsetmek meseleyi küçültmek olur. Milletimizin güçlü iradesiyle, olup bitenleri izleyen, bugüne kadar iradesini ortaya koyan bir sağduyuyla bunu aşacağımızı, büyük Türkiye hayalimizi yakalama konusunda 7 Haziran'ın nihai bir tarih olduğuna inanıyoruz" dedi.

Babuşcu, Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinip, kişiler üzerinden bu tartışmanın yürütüldüğünü söyleyerek, "Yani Recep Tayyip Erdoğan'a, 'diktatör', 'tek adam olmak istiyor' diyerek tartışılıyor. Bunun üzerinden bir algı oluşturup, bunu bir kanaate dönüştürüp, mahkum etmek istiyorlar. Bu hep böyle oldu tarih boyunca. Eğer, vesayetçi anlayış, bu darbe anayasası bu ülkenin beklentilerini karşılamıyorsa, ki herkes karşılamadığı konusunda ittifak ediyor, o zaman model önerilmesi lazım. Bunun tartışılması gerekirken, bu üç, dört kelime etrafında olay mahkum ediliyor. Milletimiz yetkiyi verirse, anayasayı yapma becerisini gösterebilirsek, orada bunu sistem olarak tartışmalıyız diyoruz. Türkiye'ye özgü modelleme, eğer mutabakat sağlanıyorsa anayasa girmeli. Bu anayasayı da biz zaten tekrar milletimize götüreceğiz. Bu anayasayı yapıp meclisten geçirme çoğunluğumuz olsa bile tekrar milletimize götürüp neyi yapmışsak onun fikrine başvuracağız" diye konuştu.

Başkanlık sistemi tartışmalarında bazı kesimlerin iyi niyetli olmadığını söyleyen AK Parti Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, "Başkanlık sistemi altında eyaletler olacak, ülke parçalanacak senaryoları var. Bu kadar ilkel ve komik. Bu ülkenin imparatorluk mirasçısı bir cumhuriyet, o imparatorluğu yeniden keşfeden, fark eden onun ayak izleri üzerinden büyük Türkiye'yi inşa etmek isteyen bir anlayış, Çanakkale'de şehitlerimizin hatırası bu ülkenin bir tek çakıl taşını dahi feda edebileceği düşünülebilir mi? asla. Biz çözüm sürecini, bu milletin kardeşliği adına, önünde engel vesayetçi bir hal alan terör meselesinden kurtulma adına ve o Çanakkale'nin mezar taşlarında yaşayan kardeşliğini yeniden ihya etmek adına başlattığımız ve sonuna kadar ısrarla takip edeceğimiz bir süreç olarak görüyoruz. Bu asla teslimiyetçi bir anlayış değildir. Çözüm süreci sonunu kadar zorlanır, çözümden anlaşılmadığı anda ne yapılması gerekiyorsa o yapılır" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...