Taksim için son sözü söyledi: Yeni bir kaosa asla izin vermeyiz

Taksim için son sözü söyledi: Yeni bir  kaosa asla izin vermeyiz

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, Taksim üzerinden ülkeyi germek isteyenlere seslendi: "Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Buna asla göz yummayız!"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs kutlaması için Taksim'e izin verilmeyeceğini tekrarlayarak, sadece sembolik saygı duruşuna izin verilebileceğini söyledi. Niğde Cumhuriyet Meydanı'na halka seslenen Davutoğlu, sendikaların 1 Mayıs kutlamasının yeri ile ilgili direndiğini hatırlattı. "Herkes kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilir" diyen Başbakan şunları kaydetti: "Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak saygıda bulunacaklarsa tamam, ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz böyle dedik, HDP'nin Eş Başkanı diyor ki, 'Kâbe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, Taksim'de bizim için kutsal' Yahu bu nasıl söz? İster ateist ol, ister anarşist ol o senin bileceğin şey ama biz Kâbe'ye laf söyletmeyiz. Şimdi bir müftüyü vekil gösterdiler. O müftü efendi peşine takıldığı Demirtaş'a ya bir ders versin. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. İsteyen anarşist, ister ateist olur, ama bu millet iki yüzlülüğü affetmez."
CHP'nin milli eğitimde 1+8+4 formülünün 28 Şubat'ın kesintisiz 8 yılını gizlice gündemle getirmek olduğunu söyleyen Davutoğlu, bunun imam hatip ortaokullarının kapanması demek olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun vaadlerinin inandırıcı olamadığını da tekrarlayan Başbakan, "Kayseri Başkan yardımcısıyla mahkemeliklerdi, iftira attı. Karar kesinleşti, Kılıçdaroğlu'nun maaşına haciz geldi. Maaşında haberi olmayana güvenilir mi?" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun "Suriyeliler'i göndereceğiz" sözlerini de hatırlatan Davutoğlu, "CHP'nin lideri, özetle arkadaşı olan Esad'a 'öldürsün' diye mazlumları geri gönderecek. Onlar Sakarya depremindeki vatandaşlarımıza bile sahip çıkamadılar. Ama biz Van'da yepyeni bir şehir inşa ettik, Nepal'deki depreme de ilk giden yardım uçağı Türkiye'nin yardım uçağıdır" diye konuştu.
Niğde'nin ardından Aksaray'a geçen Başbakan, buradaki mitinginde de CHP, HDP ve paralel yapının birlikte millete tuzak kurduğunu söyledi. Davutoğlu konuşmasında, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak arasındaki görüşmeyi eleştirerek, Dumanlı'ya 'O görüşmede hangi tuzağı kurdun?' diye sordu. 7 Haziran'da yapılacak seçimin kader seçimi olduğunu ifade eden Davutoğlu, CHP ve HDP'nin AK Parti'yi durdurmak için koalisyon hesabı yaptığını, paralel yapının da bunlara destek verdiğini söyledi. Davutoğlu özetle şöyle konuştu: "CHP'liler diyor ki 'HDP'lilerin barajı geçmesine yardımcı olacağız'. CHP Hakkari milletvekili adayları, HDP'nin geçmesi için çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı öyle söylüyor, 'Geçmeli' diyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...