Dilmen: '29 haftadır böyle müthiş oyuncu görmedim'

Dilmen: '29 haftadır böyle müthiş oyuncu görmedim'

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Trabzonspor maçını yorumlarken dakikalarca hayran kaldığı bir futbolcudan bahsetti...

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...

BÖYLE OYUNCU GÖRMEDİM
Her şeyden önce şunu söyleyeyim. Bugün bir tane oyuncu seyrettim. 29 hafta boyunca böyle müthiş bir oyuncu görmedim. Tolgay, İlkay'ın en iyi hali gibiydi. Maçın ritmini, temposunu ayarlayan oyuncusuydu. Bir oyuncu rakibin, temposunu ancak bu kadar düşürebilir. Dikine oynadı, top kazandı.

SIVOK'UN POZİSYONU PENALTIYDI
Sivok'un sakatlandığı pozisyon bence penaltıydı. Maçtan önce "o oynar ya da bu oynar" diyebiliriz ama teknik adamın başarısını söylememiz lazım. Sivok'un sakatlanmasının ardından Atınç'ı oyunu aldı. Franco'ya güvenmedi. Geçen hafta 18'de olmayan Atınç'ı oynattı.

BILIC, İYİ KURGU YAPMIŞ
Slaven Bilic, plan yaptı ve tuttu. Bilic, "şampiyonluğa oynuyorum, aman rakiplerimden geriye düşmeyeyim" dedi ve maça oldukça kontrollü başladı. 50'den sonra karar verdi, Demba Ba'yı almaya. Bilic, maçı çok iyi kurgulamış. Beğeniriz ya da beğenmeyiz, Bilic, Trabzon gibi zorlu bir deplasmandan yaptığı tüm hesaplamalarla 3 puanı aldı.

XAVI GİBİ OYNADI
Trabzonspor'u oyundan düşüren Tolgay oldu. Bayılttı Trabzonspor'u. Avrupa'da pas yapan önemli takımlara koy hiç sırıtmaz. Xavi, gibi oynadı bugün. Tolgay, Trabzonspor'u moral olarak bitirirken kendi takımının moralini de yükseltti. Oyunu çok etkiledi.

TOLGA DA GELSE KESMEZ
Kaleci Günay, sanki 15 yıldır takımın kalecisi gibi oynadı. Defansı çizgiye kadar çıkardı. Kesilen topları çıkıp aldı. Kutlamamız lazım. Cenk oynayacak durumda olmasına rağmen Bilic, Günay'ı kesmedi. Tolga da dönsün bence Günay'ı yine kesmez. Bilic böyle bir adam.

3'ER MİLYON ALANLAR NEREDE?
Trabzonspor, çok irdelenmesi gereken bir takım. Ortalaması 3'er milyon euro olan 4,5 oyuncuyu bir çırpıda sayarız ama neredeler, yoklar. Bugün iki yabancıyla oynadılar. Trabzonspor'u bugün pasifize eden Beşikaş oldu. Kaleci Hakan harika oynadı. Stoper Aykut Demir de iyi oynadılar.

KAZANMA İHTİMALLERİ YÜKSEK
Deplasmanda rekor kırmış, 64 puanla lider bir takımdan bahsediyoruz. Önümüzdeki hafta Gaziantepspor karşısında kazanma ihtimalleri çok yüksek. Eksik oyuncular da katılacak. Zor görünen Trabzon deplasmanından çok önemli bir galibiyet aldılar.

BILIC, SINIFI GEÇTİ
Slaven Bilic, oldukça sıkıntılı bir hafta yaşamıştır. Demba Ba'yı kesmek kolay değildir. Kimse kesemez öyle Demba Ba'yı. Slaven Bilic, kafasında maçı planladı ve tüm planı tuttu. Slaven Bilic, Demba Ba'yı yabancı kontenjanından dolayı oynatmadı. Stoperler de sıkıntı yaşayacaktı. Planı tutmayabilirdi ama bir teknik adam olarak Bilic, sınıfı geçti.

KOLEJ TAKIMI OLDULAR
Slaven Bilic, Önder Özen ile başlayan süreçten bu yana çok iyi bir takım oluşturdular. Tam bir kolej takımı meydana geldi. Burada kimin emeği varsa tebriği hak ediyor. Takımın stadı da yok. Her maçını deplasmanda oynuyor.

TARİHİ BİR SEZON
Bu sezon şampiyon olmasalar da Beşiktaş takımı benim için başarılıdır. Slaven Bilic ve oyuncular Beşiktaş tarihinin en önemli sezonlarından birini yaşıyorlar. Evi olmayan bir takım deplasmanda puan rekoru kırarak şampiyonluğa oynuyorlar. Çok büyük bir iş beceriyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...