CHP'nin en büyük projesi çöktü!

CHP'nin en büyük projesi çöktü!

Politika Haberleri

Macit Özcan'ın 'Şeref Projem' diye 35 milyon lira harcayarak yaptırdığı Deniz Park'a son şeklini iş makineleri verdi.

Mersin'de eski Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan'ın 'Şeref Projem' dediği ve 35 milyon TL harcanarak yaptırılan Deniz Park yıkılmaya başlandı. Bir vatandaşın, kamuya yararı olmadığı gerekçesiyle mahkemeye taşımasının ardından yürütmeyi durdurma kararı verilen Mersin Deniz Park için Danıştay'ın verdiği yıkım kararı uygulanıyor. Başkan Burhanettin Kocamaz, yıkımdan oluşacak zararın en aza indirilmesi için projeyi kentin kuzeyinde hayata geçireceğini söyledi.
nbsp;
KAMUYA YARARI YOK
Merkez Akdeniz ilçesinde Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nın güney kısmındaki 45 dönüm arazi üzerine inşa edilen Mersin Deniz Park, iki yıl önce hizmete açıldı. CHP'li Macit Özcan'ın "Şeref Projem" olarak lanse ettiği tesis için Mersin Temiz Toplum Derneği üyesi Hidayet Dinçer, 2012 yılında projenin Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı olduğu, proje için harcanan paranın da kamu yararına olmadığı düşüncesiyle Mersin 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu.
nbsp;
İTİRAZ REDDEDİLDİ
Yapılan incelemede projenin kıyı mevzuatına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu belirleyen mahkeme, işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi, projenin mevcut yasalara ve şehircilik ilkelerine uygun olduğunu iddia ederek, konuyu Danıştay'a taşıdı. Başvuruyu kabul etmeyen Danıştay 6'ncı Dairesi, 10 Eylül 2014'te yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Böylece Deniz Park'ın yıkımı için geri sayım başladı.
nbsp;
YIKIMA BAŞLANDI
Danıştay'ın kararı üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri Mersin Deniz Park'ın yıkımına başladı. Polis ve zabıtaların yoğun güvenlik önlemi aldığı yıkım işleminde sökülen malzemeler kamyonlara yüklendi. Malzemelerin Müftü Deresi'nin güneyine taşınacağı belirtildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu "Kanuna aykırı olarak yapılan bu yapıların bedelini sorumlularından geri alınması amacıyla rücu işlemlerini yapacağız" dedi. (Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...