AK Parti'den çarpıcı açıklama

/ Kaynak: İHA
AK Parti'den çarpıcı açıklama

Politika Haberleri  / İHA

"Milletin tercihi herkesin başının üstündedir. Eğer barajın altında kalırsa herhangi bir parti, o da milletin tercihidir."

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Milletin tercihi herkesin başının üstündedir. Eğer barajın altında kalırsa herhangi bir parti, o da milletin tercihidir. O da demokratik bir tercihtir" dedi.
İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde, HDP'nin barajı aşacağı veya aşamayacağı yönünde her gün medyada anketlere yer verildiğini belirterek, bu partinin geçmişte de farklı isimlerle girdiği seçimlerde baraj altında kaldığını hatırlattı.
İpek, bugün de "şu parti barajı aşar veya aşamaz" diye sağlıklı değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını vurgulayarak, buna sandıkta milletin oylarıyla karar verileceğini kaydetti.
Türk halkı hangi partiyi seçerse seçsin, herkesin bunu saygıyla karşılamasını beklediklerini ifade eden İpek, "Milletin tercihi herkesin başının üstündedir. Eğer barajın altında kalırsa herhangi bir parti o da milletin tercihidir. O da demokratik bir tercihtir" diye konuştu.
AK Parti Genel Sekreteri İpek, "(Şu parti veya bu parti barajın altında kalacaktır veya barajı geçecektir) diye herhangi bir medya kuruluşunun görüş belirtmesi esasen doğru değildir. Demokratik açıdan da fiilen de doğru değildir. Çünkü hangi partinin baraj altında kalıp kalmayacağını belirleyecek kriter, milletin seçime katılma oranıdır. Eğer seçimlere yüzde 85'in üzerinde bir katılım olursa baraj oranı farklı olacaktır. Yüzde 85'in veya 83'ün altında olursa, baraj çok farklı olacaktır. Son durum buna göre belli olacaktır" dedi.
- "Herkes milletin tercihini kabullenmeli"
İpek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "barajı geçemezsek sivil itaatsizlik başlatırız" açıklamalarına ilişkin, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, ''Hukuk devletinde tehditlere karşı milletin karnı tok. HDP'nin geçmişte barajı aşamadığı dönemleri de gördük. Demokratik olarak, adlarına öyle diyorlarsa milletin tercihini kabullenmeli ve o doğrultuda açıklama yapması gerekir. Dolayısıyla bu sözlerle haddini aşmıştır" ifadelerini kullandı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...