TİKA'dan Makedonya'daki dar gelirli ailelere seracılık desteği

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Makedonya'daki dar gelirli ailelere seracılık desteği

GÜNDEM Haberleri  / AA

Doğu Makedonya'da sera sebzeciliğini geliştirme projesi kapsamında ekipman ve tohum dağıtıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Doğu Makedonya'da yürütülen çalışmalardan olumlu sonuçlar alınması üzerine, 72 köyden dar gelirli 500 aileye sera sebzeciliğini geliştirme projesi kapsamında sera ekipmanı ve tohum dağıttı. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Doğu Makedonya'da "Sera Sebzeciliğini Geliştirme Projesi" kapsamında Ustrumca, Vasilevo ve Bosilovo belediyeleri sınırları dahilinde tespit edilen toplam 60 aileye, verimi yüksek sebze çeşitlerinin yıl boyunca ekiminin sağlanmasına yönelik seracılık ekipmanları ile tohum desteği hibe çalışmasının başarıyla tamamlandığı belirtildi.
Bölgede olumlu etki oluşturan projenin devamı için ihtiyaç sahibi bölge halkından yoğun talep gelmesi üzerine başka yerlerin de kapsama alındığı ifade edilen açıklamada, Radoviş başta olmak üzere Konçe, İştip, Karbintsi, Berova, Köprülü, Demir Kapı, Negotino, Doyran ile Valanova belediyeleri sınırlarında yaşayan 500 dar gelirli aileye de sera ekipmanı ve tohum dağıtıldığı bildirildi.
Açıklamada, "Köylerde geleneksel bir uğraş halini alan sebzeciliğin sadece mevsimlik değil aile ekonomisine katkı sağlayacak şekilde yıl boyunca kaliteli ve sayıca fazla üretilebilmesi amaçlanarak kısıtlı toprakta yürütülen mevsimlik sebzeciliğin yerine gelir getirici sera sebzeciliğinin teşvik edilmesi doğrultusunda, Üsküp Program Koordinatörlüğünce Doğu Makedonya'da 72 köyden tespit edilen toplam 500 aileye verimi yüksek biber ve domatesten oluşan sebzelerin yıl boyunca ekiminin sağlanması için gerekli seracılık ekipmanları ile biber ve domates tohum desteği verildi" ifadesine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...