Kaostan Blatter çıktı!

Kaostan Blatter çıktı!

SPOR Haberleri

FIFA'daki yaşanan rüşvet, yolsuzluk ve gözaltılar Sepp Blatter'in başkan olmasını engelleyemedi

Rüşvet operasyonu, yolsuzluk ve kara para aklandığı gerekçesiyle deprem yaşayan FIFA'da başkan bir kez daha Sepp Blatter seçildi. Ürdün Prensi el-Hüseyin ile yarışan Sepp Blatter ilk turda El-Hüseyin'e 133-73 üstünlük kurdu ancak üçte ikinin desteğini alamadığı için ikinci tura geçildi. Bu tur öncesinde de El-Hüseyin çekildiğini açıkladı ve Blatter, yeniden başkan seçildi. 79 yaşındaki İsviçreli futbol adamı 2019'a kadar görevde kalacak. Blatter yaptığı konuşmada, "Yarından itibaren FIFA'yı baştan aşağı temizleme sözü veriyorum. Tek savaşmamız gereken rüşvet ve yolsuzluk değil. Irkçılık ve tribün olaylarıyla da mücadele etmemiz gerekir" dedi. Aralarında FIFA başkan yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo'nun da bulunduğu yetkililer, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla hafta içinde tutuklanmıştı. İsviçre Başsavcılığı da, 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde kara para aklandığı iddiasıyla sorumlu kişiler hakkında soruşturma açmıştı.
KONGREDE BOMBA PANİĞİ!
65. FIFA Kongresi'nde bomba ihbarı şoku yaşandı. nbsp;Toplantıya ara verildiği anlarda gelen haber tedirginliğe yol açtı. Yapılan aralamaların ardından ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı ve kongreye devam edildi. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...