Bu seçim için utanın

Bu seçim için utanın

SPOR Haberleri

Dünya futbol kamuoyu yaşanan skandallara rağmen 79 yaşındaki İsviçrelinin görevde kalmasına isyan etti

Sepp Blatter'in yeniden FIFA başkanlığına seçilmesi dünyada büyük tepki uyandırdı. FIFA'da Blatter'ın ekibinde bulunan yöneticilerin rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklanması gibi iddialardan dolayı gözaltına alınmasına rağmen görevine devam etmesini Avrupa'da birçok gazete "Futbol için kara bir gün" başlığıyla okurlarına aktardı. Alman Bild gazetesi "Bu seçim için utanın" başlığını kullanırken, haberde 4 yıl daha futbolda kaos yaşanacağı savunuldu. Spiegel Dergisi de ilk sayfada, kale ağının arkasında Blatter'in fotoğrafını koyarak "Kokuşmuş-Blatter'in sistemi" başlığıyla çıktı. İngiliz basınında da Blatter'ın yeniden seçilmesi geniş yer buldu.
Futbol için kara bir gün
BBC, "Blatter, tutuklamaların ve yolsuzluk iddialarının gölgesinde yeniden FIFA başkanlığına seçildi" yorumunda bulundu. Daily Mail gazetesi ise Blatter: 1, Futbol: 0 başlığını attı. İtalyan La Gazette Della Sport ise seçimi, "Bugün futbol için kara bir gün. Futbol ve futbolu sevenler kaybetti" yorumuyla okuyucularına duyurması dikkati çekti. FIFA Başkanlığı için adaylığını seçime kısa bir süre kala çeken Luis Figo, Blatter'ın yolsuzluğu bilmesine rağmen tolerans gösterdiğini savunarak, "Blatter'in yeniden seçilmesi FIFA organizasyonunun da hastalıklı olduğunu gösteriyor" yorumunda bulundu. nbsp;
PLATİNİ'DEN DEĞİŞİM ÇAĞRISI
UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA başkanlığına yeniden Sepp Blatter'in seçilmesi sonrasında "Eğer FIFA tekrar itibar kazanmak istiyorsa değişim çok önemli" uyarısında bulundu. Seçim öncesinde Prens Ali'yi desteklediğini açıklayan Platini, "Takdire değer seçim kampanyasından dolayı Prens Ali'yi ve onu destekleyen tüm ulusal federasyonları tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...