Davutoğlu, Demirtaş'ı böyle eleştirdi: Cici demokrat

Davutoğlu, Demirtaş'ı böyle eleştirdi: Cici demokrat

GÜNDEM Haberleri

"Demirtaş, demokrasinin cici çocuğu rolüyle; Batı'dan, Gülen medyadan, ulusalcı medyadan ve Doğan medyadan destek alıp tehditlersavuruyor."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün İstanbul Avrupa yakasında gerçekleştirdiği 9 mitingin ardından dün de Anadolu yakasında 7 ilçeyi halka seslendi. Davutoğlu, günün son mitingini ise Yalova'da yaptı. Konuşmasında muhalefet partilerinin iktidar olma ve hizmet etme dertlerinin bulunmadığını belirten Davutoğlu, "Muhalefetin derdi AK Parti'yi zayıflatmak. HDP Eş Başkanı Türkiye'de demokrasinin cici çocuğu rolüyle Batı'dan, Gülen medyadan, ulusalcı medyadan ve Doğan medyadan destek alıp, buralarda kendini tanıtmaya çalışıyor. Doğu'ya gittiğinde 'barajı geçemezsek' diye tehdit ediyor. Allah aşkına kandan bahseden, 'Kâbe'miz Taksim'dir diyen Kürtleri temsil edebilir mi?" diye konuştu.
AK Parti'nin karşısında üç partinin ittifak kurduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bunların arkasında da üç Paralel Yapı; Pensilvanya, Kandil, DHKP/C terör örgütleriyle içiçe böyle bir kumpas içinde yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar" şeklinde konuştu. Alandakilerin, "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Davutoğlu, "Pensilvanya'ya vuruyoruz ses CHP'den geliyor, CHP vuruyoruz HDP'den geliyor, HDP'ye vuruyoruz MHP'den geliyor. Al birini, vur ötekine... Şimdi diyorlar ki; 'CHP sen paçadan tut, HDP sen el ense çek, MHP sen belden tut, Pensilvanya sen arkadan hançerle, PKK sen kurşun sık, DHKP-C sen de savcıları öldür şu pehlivana diz çöktürelim' Allah aşkına biz bunlara meydana bırakır mıyız? Hepsine dersini verir, karneleri ellerine verir tatile çıkarırız. Onların seçmenleri de onları tatile gönderecek" değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Davutoğlu, MİT TIR'larının seçim öncesi kasıtlı olarak gündeme getirdiğini de belirterek şunları söyledi:?"Baktılar ki önümüze geçemiyorlar. Dışarıda ki ağa babalarına sesleniyorlar. 'Bu AK Parti var ya, Suriye'deki Türkmenlere yardım etti, bunları cezalandırın' diyorlar. Biz bu baskılara boyun eğer miyiz? Türkmenlere yardım ettik, ederiz. Kürtlere yardım ederiz, Araplara ederiz. Çünkü biz Osmanlı torunuyuz." nbsp;
Başbakan Davutoğlu, İstanbul da dahil bazı mahallelerde vatandaşların "Bak, senin şu şu ilde, şu köyde akraban var. Bizim doğrultumuzda davranmazsanız sizin akrabalarınızı cezalandırırız" şeklinde tehdit edildiğini belirterek, "Ne Doğu'da ne Güneydoğu'da bir tek vatandaşım dahi çekinmesin, korkmasın, 90'ların Türkiye'si yok, kudretli ve şefkatli Türkiye Cumhuriyeti var. Allah'ın izniyle bu tehditlere boyun eğmeyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...