Bahçeli emeklilere söz verdi!

/ Kaynak: AA
Bahçeli emeklilere söz verdi!

Politika Haberleri  / AA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, emeklilere yılda 2 bin 800 lira destek ödeneği vereceklerini söyledi.

nbsp;MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde, ülkenin sırtındaki kamburu atmak için gün saydığını söyledi.

Türkiye sevdalılarına Adana'dan şükranlarını sunan Bahçeli, seçimlerin ülkenin birliğine, miletin dirliğine, insanın refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını diledi.

Gönülleri kazanmak, vicdanlarda buluşmak için yürüdüklerini ifade eden Bahçeli, "Türkiye'nin önünü açmak, vatanın ümidi olmak için yürüdük. Umut ateşini körüklemek, sevgi ve bağlılıkları güçlendirmek için adımlarımızı sıklaştırdık" dedi.

MHP iktidarında Türkiye'yi 2023'te bölgesel güç ve küresel aktör, 2053'te ise küresel güç mertebesine çıkaracaklarını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Emeklilerimize, mart ayında bin 400 ve eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda 2 bin 800 lira destek ödeneği vereceğiz. Ayrıca esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Çiftçilerimiz feryat etmektedir. Bu kapsamda mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracağız. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız. Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV'yi yüzde 1'e düşüreceğiz. Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan, dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz? Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun.''

Bahçeli, iktidara geldiklerinde imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak kabul ederek, devlet yardımının önünü açacaklarını vurguladı.

Köy ve mahalle muhtarı maaşlarının en az bin 400 lira olması için gereğini yapacaklarını anlatan Bahçeli, ''Esnaf ve sanatkarlarımız yeni iş yeri açtılarsa onları 5 yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı, beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kutlu olsun'' diye konuştu.

Bahçeli, taşeron işçiler ile kamuda sözleşmeli, geçici, 4B'li, 4C'li, vekil ve benzer şekilde çalışanlara kadro vereceklerini de vadetti.

"Üniversite sınavını kaldıracağız"

Atanamayan öğretmenlerin de sorununu çözeceklerini belirten Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Üniversite sınavını kaldıracağız. Atanamayan 330 bin öğretmenimizin KPSS puanları yanmadan atamalarını yapacağız. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro vereceğiz. Kapatılan belde belediyeleri, özel idareleri ve köyleri yeniden açacağız. Emniyet mensuplarımızın çalışma şartlarını ve özlük haklarını iyileştirip, polislerimizin ek göstergesini 3 bin 600'e çıkaracağız. Hayırlı, uğurlu olsun. Astsubaylarımızın intibaklarını yapacak, haklarını verecek, uzman jandarma ve uzman erbaşların tüm mağduriyetlerini gidereceğiz. Ve şüphesiz, bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız. Temiz siyaset, dürüst yönetim için bizimle yürü Adana. Dik baş, tok karın, mutlu yarın için bizimle yürü Adana."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...