'Hesap uzmanı'nın hesapları tutmadı

'Hesap uzmanı'nın hesapları tutmadı

Politika Haberleri

Meydanlarda oy isteyen ve bol keseden vaatlerde bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu hiçbir sandık hesabında başarılı olamadı.

Vaatler, önseçim ve gösterdiği renkli adaylarla seçim yarışına katılan CHP'nin tüm hamleleri boşa çıktı. Emeklilere yılda iki ikramiye, asgari ücreti bin 500 liraya çıkarma ve taşeron işçiye kadro vereceğini söyleyen CHP'nin bu vaatlerinin sandıkta hiçbir karşılığının olmadığını ortaya çıktı. Yine diğer taraftan 15 ilde kadın adayları birinci sıradan vekil listesine koyan ve kadın adayların oylarını almak isteyen CHP, Doğu ve Güneydoğu'da ise eski bakan ve vekilleri aday göstererek oyunu artırmayı hedeflemişti. Bu hamleler de karşılık bulmadı ve CHP önceki seçimlerde olduğu gibi doğu illerinde hiçbir varlık gösteremedi. Ermeni ve Roman adaylarıyla özellikle azınlıkların oylarını toplamayı amaçlayan CHP'nin bu çalışmasından da sonuç çıkmadı ve CHP, sahil partisi olmanın ötesine geçemedi. 2011'de 33 ilde varlık gösteremeyen CHP, bu sefer 37 ilde temsilci çıkaramadı. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Aydın Muğla, Mersin, Zonguldak ve Eskişehir, anamuhalefet partisinin birinci çıktığı iller oldu.
Doğu ve Güneydoğu'da oylarını artırmak isteyen CHP, Ağrı'da eski bakan Cemil Erhan'ı, Hakkari'de eski bakan Yakup Samioğlu'nu, Kars'ta eski milletvekili Zeki Naci Tarhan'ı, Muş'ta Şemsettin Onuler'i, Siirt'te Fırat Soysal'ı, Şanlıurfa'da Ali Murat Bucak'ı, Şırnak'ta Abdullah Gükçe'yi, Van'da Nadir Kartal'ı Iğdır'da Eski ANAP Genel Başkan Yardımcısı Adil Aşırım'ı 1. sıradan aday gösterdi. Ancak hiç birinde aradığını bulamadı.
CHP'NİN GAZETECİ ORDUSU
AK Parti'ye yakın gazetecileri yandaşlıkla suçlayan CHP, öte yandan gazeteci kökenli birçok ismi Meclis'e taşıdı. Cumhuriyet'in eski yayın yönetmeni Utku Çakırözer Eskişehir'den, Hürriyet eski yayın yönetmeni Enis Berberoğlu ve gazeteci Barış Yarkadaş İstanbul'dan, Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan İzmir'den seçildi. Kılıçdaroğlu'nun transferiyle partiyi sağa seçtiği eleştirilerine sebep olan eski Refah Partili Mehmet Bekaroğlu de Meclise giren isimlerden oldu. nbsp;Erzurum'da ve Tunceli'de milletvekili çıkaramayan CHP'nin bu illerdeki ilk sıra kadın adayları ise meclis dışı kaldı.
CHP'Lİ BAŞKAN, HDP BARAJI GEÇTİ DİYE PİLAV DAĞITTI
HDP'nin yüzde 10 seçim barajını aşması için adeta seferberlik ilan eden CHP'nin tabanı bayram ederken, Çanakalle'den ilginç bir kutlama haberi geldi. Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, HDP'nin baraj zaferi için halka kazanlar dolusu pilav dağıttı. CHP'den milletvekili seçilen Muharrem Erkek de "Gururluyuz, mutluyuz. Çünkü Çanakkale tarihinde ilk kez birinci parti olduk" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...