Yeni Meclis Başkanı kim olacak?

Yeni Meclis Başkanı kim olacak?

Politika Haberleri

30 Haziran'da Meclis Başkanlığı için seçime gidilecek. Numan Kurtulmuş, Deniz Baykal, Meral Akşener, Ekmeleddin İhsanoğlu muhtemel adaylar.

Yücel Kayaoğlu Ankara
Pazar günü yapılan milletvekili seçiminden sonra, siyasi partiler arasındaki nbsp;ilk büyük yarış bu sefer Meclis Başkanlığı konusunda yaşanacak. Taslak takvimine göre 24 Haziran'da yemin töreni yapılması, 30 Haziran'da da Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turunun gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Meclis Başkanlığı seçimi tamamlandıktan sonra ise TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belirlenecek. AK Parti'nin elde ettiği 258 sandalye Meclis yönetiminde de tek başına söz sahibi olamayacağı sonucunu çıkardı. Muhalefet partileri tek bir aday üzerinde uzlaşırsa, AK Parti adayının seçilme şansı bulunmuyor. İçtüzüğe göre, bir adayın ilk turda başkan seçilmesi için 367, ikinci tur için 276 oy alması gerekiyor. Kulislerde, başkan adaylığı için CHP'den Deniz Baykal, MHP'den Meral Akşener ile çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adı geçiyor. Ancak HDP'nin MHP'li bir adaya destek vermeyeceği, bu nedenle Deniz Baykal üzerinde uzlaşma sağlanabileceği konuşuluyor. AK Parti cephesinde ise iki ayrı formül tartışılıyor. AK Parti önce, kendi adayını seçtirmek için uzlaşma arayışına girecek. Bu olmuyorsa da, MHP'nin adayına destek vererek, muhalefet cephesinin planlarını bozmayı hedefliyor. AK Parti'de Meclis Başkanlığı adaylığı için ise Numan Kurtulmuş, Ahmet İyimaya ve Mustafa Şentop'un adı geçiyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...