Fatih Terim kazanmak zorunda olduklarını söyledi: Telafisi yok!

Fatih Terim kazanmak zorunda olduklarını söyledi: Telafisi yok!

SPOR Haberleri

"Kazakistan fiziksel yönü güçlü, kora kor mücadelesi çok iyi bir takım. Kesinlikle rakibi küçümsemiyoruz"

Kazakistan ile oynanacak grup eleme maçı öncesinde Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi. Sezonun bittiği bir zamanda milli maç oynamanın kolay olmadığını söyleyen Terim, "Arda, Mevlüt ve Hakan 24 Mayıs'ta bitirdiler liglerini. Kendi fikstürümüzü uzatmamızın amacı buydu. Orada doğru davrandık. Bazı arkadaşlarımıza program verdik. Bulgaristan maçı bizi mutlu etti. Fiziksel düşüşün olduğu çok açık. Haziran Avrupa'nın birçok ülkesi için sıcak bakılmayan bir tarih. İşin fizik kısmını geçerek, duygusal boyuta bakarsak oyuncularımın istekli olması beni mutlu ediyor. Takım arkadaşları deniz kenarında güneşten faydalanırken, onların burada olması kolay bir şey değil. Milli futbolcu unvanını almak kolay değil. Bütün ekip arkadaşlarımızın anlayışı ile beraber iyi çalıştıkları bir noktaya geldik. Hollanda maçında 'Biz burada varız' mesajı bizim için önemliydi" diye konuştu.
Oyuncular Avrupa'ya açılacak
Kazakistan maçı dışında kalan 4 maçın 3'ünü kendi sahalarında oynayacaklarını hatırlatan başarılı çalıştırıcı, "Oynamazsanız hiç bir maç saha avantajı içermez. Oyuncularımın oynayacaklarına da eminim. Kazakistan maçı ikinci yarının birinci maçı olması dolayısıyla önemli. Ayrıca alacağımız bir galibiyetle tatile huzurlu çıkmak istiyoruz. Rakibin zayıf ve güçlü yönlerini oyuncularımızla konuştuk. Telafisi olmayan bir maç oynayacağız. Kazakistan fiziksel yönü güçlü, kora kor mücadelesi çok iyi bir takım. Kesinlikle rakibi küçümsemiyoruz" dedi. Takımdaki eksikliklere değinen Terim, "Caner'in olmaması Emre'yi bize kazandırdı. Ozan takıma oturdu. Serdar Aziz de çok iyi. Gençleşmeye başladık. Önümüzdeki yıl benim başka bir beklentim var. Yeni yürürlüğe girecek olan yabancı oyuncu kuralı ile birçok oyuncumuzun yurt dışında oynama isteği olacak" ifadelerini kullandı. nbsp;
Rakip Kazakistan tek yol 3 puan
Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki 6. hafta maçında bugün Kazakistan'a konuk olacak. Almatı'daki Ortalyk Stadı'nda TSİ 19.00'da başlayacak maçı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. nbsp;A Grubu'nda günün diğer maçlarında İzlanda ile Çek Cumhuriyeti, Letonya ile de Hollanda karşı karşıya gelecek. Bu müsabakalar ise TSİ 21.45'te başlayacak.
Fatih Terim kazanmak zorunda olduklarını söyledi: Telafisi yok!



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...