CHP'de her şey iktidar olmak için

CHP'de her  şey iktidar  olmak için

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin gölgesinde koalisyona girmek istemeyen CHP lideri, MHP ve HDP'yi ikna edip Başbakan olmayı hedefliyor.

GÖKHAN KAYA
Seçimlerden yüzde 25'lik oy oranıyla çıkan ve ikinci parti olan CHP'de iktidar hesapları yapılmaya başlandı. Kulislerde koalisyon senaryolarının ardı arkası kesilmezken, CHP'nin önceliği iktidar olmaya verdiği ortaya çıktı. AK Parti'nin öncülüğünde bir koalisyona sıcak bakmayan CHP kurmayları, "İktidar olup hükümeti kurmak varken, AK Parti'nin gölgesinde bir koalisyona girişmek doğru olmaz' görüşünü dillendirmeye başladı. Bu kapsamda yol haritasını şekillendirmeye başlayan CHP, öncelikli olarak AK Parti'nin hükümeti kurmasını bekleyecek. Hükümetin kurulamaması durumunda ise CHP, başta MHP olmak üzere HDP'yi ikna etmek için uğraş verecek.
VAATLER ÖN PLANDA
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığında bir koalisyonunun oluşturulması için girişmelerde bulunacak olan CHP, MHP ve HDP'ye vaatleri hatırlatacak. CHP, iki partiye "Seçim sürecinde verdiğimiz asgari ücretin artırılması, emekliye çift ikramiye, taşeron işçilerin kadroya alınması konularındaki vaatlerimizi birlikte hayata geçirelim ve yolsuzluk dosyalarını açalım" diyerek ikna etmeye çalışacak. Yine aynı şekilde CHP, AK Parti iktidarında MHP ve HDP'nin birlikte karşı çıktığı yasaları hatırlatarak bu iki partinin zaman zaman ortak paydada bulaşabildiğini ifade ederek bir koalisyonu zorlayacak. MHP'nin 'çözüm süreci bitirilsin', HDP'nin ise 'sürece devam' şartlarını şimdiden gündemine alan CHP'nin bu iki partinin bir araya getirilmesi için çıkış noktası aradığı öğrenildi.
ÖN ŞART BAŞBAKANLIK
AK Parti'nin koalisyon için CHP'nin kapısını çaldığında ise CHP'nin koalisyon şartlarını belirlemeye başladığı iddia edildi. CHP'nin 'değişimli olarak 4 yıllık iktidarın yarı döneminin başbakanlığını isteyeceği, meclis başkanlığının CHP'ye verilmesi gerektiği, bakanlıkların sayılarının eşit oranda dağıtılması, 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulması' konularında ısrarcı olacağı iddia edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...