TİKA'dan Senegal'e tıbbi malzeme desteği

/ Kaynak: AA
TİKA'dan Senegal'e tıbbi malzeme desteği

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Senegal'deki bir hastaneye göz hastalıklarının tedavisi ile ilgili tıbbi malzeme yardımı yaptı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Aristide Le Dantec Hastanesi'nin Oftalmoloji Kliniği'ne, Kapasite Artırımı Projesi kapsamında tıbbi malzeme yardımı yapılarak oftalmoloji konusunda uzman Türk doktorlarının katılımı ile mesleki eğitim programı düzenlendiği belirtildi.
Proje kapsamında Aristide Le Dantec Hastanesi'nin Oftalmoloji Kliniği'ne, modern göz ameliyatları için kullanılan bir fako cihazı, çeşitli cerrahi malzemeler ve ilaç temin edildi.
Projenin ikinci ayağında ise, sivil toplum kuruluşu işbirliğinde oluşturulan Türk doktorları ekibi tarafından, TİKA'nın desteği ile temin edilen fako cihazının kullanılması ve modern göz ameliyatı teknikleri üzerinde, Senegalli doktorlara yönelik uygulamalı eğitim programı düzenlendi. TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
Aristide Le Dantec Hastanesi Müdürü Aissatou Sy Ndiaye, TİKA'nın yaptığı teknik yardımın kendileri için çok değerli olduğunu ve bu projenin Senegal'de tıp alanında gerçekleştirilecek diğer projelere örnek teşkil edeceğini ifade ederek, yakın zamanda Senegal hastaneleri'nin Türk hastanelerinin deneyiminden faydalanmak istediklerini belirtti.
Dantec Hastanesi 1890 yılında başkent Dakar'da kurulmuş olup, 1000 yatak kapasitesiyle günümüzde Senegal'in en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...