Koalisyon olmadı, şimdi ne olacak?

Koalisyon olmadı, şimdi ne olacak?

GÜNDEM Haberleri

CHP ile koalisyon ihtimalinin ortadan kalkmasıyla birlikte AK Parti, MHP seçeneğini devreye sokuyor.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - AK Parti rotayı MHP'ye çevirdi. Başbakan'ın Bahçeli'ye "Sınırlı süreli koalisyon", "seçim şartıyla azınlık hükümeti" ve "Kasım'da seçim" seçenekleriyle gitmesi bekleniyor . CHP ile koalisyon ihtimalinin ortadan kalkmasıyla birlikte AK Parti, MHP seçeneğini devreye sokuyor. AK Parti'nin önceki gün yapılan MYK toplantısında, CHP'ye "en geç Aralık'ta seçime gidilmesi" şartıyla ortaklık teklif edilmesi, bu olmuyorsa MHP seçeneğinin denemesi kararlaştırıldı. Bu durumda MHP konusunda nasıl bir yol izleneceği masaya yatırıldı. AK Parti kurmaylarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu en kısa sürede Bahçeli ile görüşüp 'Geniş yelpazede hükümet formülleri' önerecek. MHP'ye götürülecek öneriler ise "Sınırlı süreli koalisyon hükümeti", "seçim şartıyla azınlık hükümeti" ve Meclis'in seçim kararına destek verirlerse "Kasım'da seçim" şeklinde sıralanıyor.
MHP seçeneğinin de ortadan kalkması durumunda AK Parti bu kez, seçime nasıl gidileceği konusunda bir strateji belirleyecek. Geçici hükümetle seçim seçeneğine sıcak bakmayan parti yönetimi, seçim kararını Meclis'in alması için diğer partilere başvuracak. AK Parti, seçim tarihiyle ilgili teknik çalışma yaptı. Buna göre, YSK'nın daha önceki uygulamaları dikkate alınarak seçim için en yakın tarih 25 Ekim Pazar. Ancak diğer partiler başka öneri getirirse uzlaşma sağlanabileceği belirtiliyor. Mevcut hükümetle seçime gidilmesi seçeneğini zorlama stratejisini izleyecek olan AK Parti, MHP'den koalisyon için 'Hayır' cevabını alır almaz, hükümet kurulması için gereken 45 günlük sürenin dolacağı 23 Ağustos'u beklemeden, önümüzdeki hafta Cuma günü Meclis'e olağanüstü toplantıya çağırarak, seçim kararı almayı planlıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...