Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı'na gündemi değerlendirdi

İşte açıklamasından satır başları:

 
Bizim  oradaki varlığımız asla Irak halkının karşısında olan bir tutum değildir. Irak  hükümetinin aleyhine olan bir durum değildir. Tam tersine DAEŞ ile mücadelede  Irak hükümetine yardım etmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin unsurları orada  eğitim amaçlı vardır, orada muharip unsurlarımız bulunmuyor. Abartılmış bir  konudur, ben en kısa zamanda bu gerilimin düşürüleceğini ümit ediyorum.
 
  Başından itibaren merkezi Irak hükümetiyle Türkiye irtibatlı olarak eğitim  konusunda hareket ediyor. Bunun giderilmesi için önce Milli Savuma Bakanımız,  Iraklı mevkidaşıyla görüştü arkasından Sayın Başbakanımız Irak Başbakanı Sayın  İbadi'ye bir mektup kaleme aldı. Mesele planlı bir askeri eğitimin bir  parçasıdır, uzun süredir orada Türkiye bulunmaktadır. Bu eğitimleri vermektedir.
 
(Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti  iddiası) Tam bir zırvadır. Türkiye'nin hiç bir terör örgütünden petrol almak gibi  bir durumu olamaz. Bu Türkiye'ye karşı iftiradır. Türkiye hükümetine karşı,  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına karşı açık, aleni bir iftiradır. Bunu kabul  etmek mümkün değildir.
 
(Akkuyu Nükleer Santralinin durumu)  Akkuyu Nükleer Santraliyle ilgili konuşma için erken olduğu kanaatindeyim.  Rusların da Akkuyu'dan kolay kolay vazgeçeceklerini zannetmiyorum. Nasıl  ticarette çaresiz, tek kapıya muhtaç değilsek, Türkiye'nin nükleer santraller  konusunda da tek bir ülkeye, tek bir ülkenin teknolojisine mahkum olmadığını  açıkça ifade etmemiz lazım. Türkiye'nin bu taleplerini karşılamaya hazır da  dünyada çok sayıda ülke, çok sayıda şirket olduğunu biliyoruz. Ben Akkuyu için  konuşmanın erken olduğu kanaatindeyim.
 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...