Barzani’nin ilginç görüşme trafiği

Düzenleyen:
Barzani’nin ilginç görüşme trafiği

GÜNDEM Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Ankara ziyaretinin ilk günü MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile bir araya gelmişti.

Barzani dün de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, HDP, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen HÜDAPAR’ı ziyaret etti. Görüşmelerin içeriğini Kürt bölgesinden gelen gazetecilere değerlendiren Barzani, “Maalesef Türk askerlerinin Musul yakınlarına geçişi yanlış anlaşıldı. Daha önce de belirttiğim gibi bu durum gereğinden fazla abartılıp büyütüldü. Türkiye’den yüksek düzeyde bir heyet meseleyi masaya yatırmak ve çözüme kavuşturmak için Bağdat’ı ziyarete gitti. Bu sorun en yakın zamanda çözülecektir” dedi. Barzani, Kürt bölgesinin güvenliğinin tamamen sağlanması için DAEŞ’in Musul’dan çıkarılması gerektiğini savunarak, “DAEŞ’in Irak’ta vurulup, Suriye’de vurulmaması doğru değildir. DAEŞ zayıflamış olabilir ancak halen ciddi bir tehdit olarak Musul’da bekliyor” dedi. Gazetecilerin Türkiye’den silah yardımı talebinde bulunup bulunmadıkları yönündeki soruyu da cevaplayan Barzani, “Türkiye’den silah yardımında bulunmadık ancak böyle bir talep söz konusu olursa Türkiye’nin bu silahları temin edeceğinden şüphem yok” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...