Yerli uydu 2019’da uzayda

Düzenleyen:
Yerli uydu 2019’da uzayda

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2019 itibariyle ilk uydunun imal edilip, uzaya gönderileceğini söyledi.

MÜSİAD ile TÜRKSAT iş birliğiyle düzenlenen “Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri” başladı. Burada konuşan Bakan Yıldırım, “Bilgi birikimi, tecrübe birikimi var. İnşallah 2019 itibariyle ilk uydumuzu imal edeceğiz ve uzaydaki yerine göndereceğiz. Vatandaşımız e-Devlet’ten işlem yapar hale geldi. Aslında bilgi toplumuna dönüşmek için biraz daha fazla gayret göstermemiz lazım. Şimdi cep telefonu olmayınca sanki hayat duruyor. Bunlar güzel şeyler, bu nimetleri kullanalım ama insanlığımızı da unutmayalım” dedi. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise şunları söyledi: “Bir uydunun ortalama maliyeti yaklaşık 150 milyon dolar, kilogram maliyeti 30 bin dolar. Birçok yerli savunma ürünü ülkemize yeni ufuklar kazandırdı, stratejik üstünlüğümüzü artırdı. Burada yeni bir hikâyeye, ikinci kalkınma hamlesine ihtiyacımız var.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...