Antrenörlerden Cavcav’a sert tepki

Düzenleyen:
Antrenörlerden Cavcav’a sert tepki

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın antrenörlere yönelik açıklamalarını kınadı.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın antrenörlere yönelik açıklamalarını kınadı. Dilber, "Her sezon 3-4 antrenör değiştirerek kulübünün sağlıklı yönetildiğini söylemek mümkün değildir" dedi.

Dilber, "Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav’ı şiddetle kınıyoruz" başlıklı yazılı açıklamasında, futbol liglerinde ilk yarının sonuna doğru antrenörlerin gerek saha içinde ve gerekse saha dışındaki "fair play" ve "etik değerlere" uygun davranışlarıyla tüm spor camiasına örnek yaklaşım içinde olduklarını belirtti. TÜFAD olarak bu davranışlara büyük önem verdiklerini belirten Dilber, bunun yanında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile birlikte antrenörlerin gerek mesleki ve gerekse de kişisel gelişimlerini sağlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri konusunda talimat, statü ve tüzüğün verdiği yetki çerçevesinde tüm olanakların kullanılarak gerekenlerin yapıldığını vurguladı.

Genel olarak kulüp yöneticilerinin de bu doğrultuda tutum ve davranış içerisinde olduklarını dile getiren Dilber, bu konuda duyarlı davranış gösteren kulüp başkanı ve yöneticilere teşekkürlerini iletti.

"CAVCAV’IN HAKARETE VARAN DAVRANIŞLARINI İBRETLE İZLEDİK"

"Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav’a öncelikle geçirdiği rahatsızlık için geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diyen Dilber, "Sayın Cavcav’ın 20 Aralık akşamı Fenerbahçe maçı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Türk antrenörlerini aşağılayıcı tavırlarla ’Hepsini cebimden çıkartırım’, ’Devre arasında takımın başına getirecek’, ’Türkiye’de antrenör yok denecek kadar az’, ’TFF antrenör olacaklara Avrupa’ya eğitime, kursa göndermesi lazım" gibi cümleler sarfetmiş, Cavcav’ın kendisini antrenör yerine koyan, teknik konularda takıma müdahale eden, hatta antrenörlerimizin kişilik haklarına saldırı ve hakarete varan davranış sergilediğini ibretle ve hayretler içerisinde spor kamuoyu ile birlikte izledik" ifadelerini kullandı.

Futbol antrenörlüğünün eğitim, emek, bilgi, birikim ve saha tecrübesi istediğini belirten Dilber, şöyle devam etti:

"Tüm bu değerlerin bilincine ve erdemine ulaşamamış İlhan Cavcav’ın davranışlarını antrenörlük mesleğine saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Futbolumuzun gelişimine engel olan bu tür keyfi davranışları sergileyen her kim olursa hep karşısında olacağız. Her sezon 3-4 antrenör değiştirerek kulübünün sağlıklı yönetildiğini söylemek mümkün değildir. Kendi ifadesi doğrultusunda TFF, öncelikle Sayın Cavcav başta olmak üzere bu gibi düşüncelere sahip kulüp yöneticilerini Avrupa’ya eğitime göndererek ’Kulüp nasıl yönetilir’ eğitimlerini almalarını sağlamalıdır ki futbolumuz, içinde bulunduğu yönetim krizinden bir an önce kurtulmalıdır. Şunu da hatırlatmakta fayda görüyoruz, Sayın Cavcav’ın Türk antrenörleri dışında pek çok yabancı antrenörle de çalıştığını, yabancı antrenörlerin akıbetlerinin de aynı olduğunu spor kamuoyu gayet iyi bilmektedir"

"İLHAN CAVCAV’I TÜRK ANTRENÖRLERİNE SAYGILI OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, Cavcav’ı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Sayın İlhan Cavcav’ın bu açıklamalarından, kulübü yönetme konusunda kendisinin zayıf kaldığını, Gençlerbirliği’nin bugünkü puan cetvelindeki yeri itibariyle başarısızlığında kendi payının da olduğunu düşünmek yerine antrenörlere mal etme gayreti içinde olduğu anlaşılmaktadır. Cavcav’ın bu davranışları Türkiye’nin en eski kulüplerinden olan ve 93 yıllık şerefli maziye sahip Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün nasıl bir olumsuzluğa doğru yol aldığını göstermektedir. Futbolun asli unsurlarından olan antrenör, hakem, yönetici, futbolcu ve taraftarların kendi görev alanlarında kalarak enerji ve imkanlarını kendi görev alanlarında harcamaları ülke futbolumuzun gelişimine daha fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu davranışlarından dolayı Sayın İlhan Cavcav’ı şiddetle kınıyor, futbolumuzu bugüne kadar dünyada, Avupa’da ve ülkemizde en iyi şekilde temsil eden Türk antrenörlerine saygılı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...