El koy artık federasyon!

El koy artık federasyon!

SPOR Haberleri

Türkiye’de teknik adamlar TFF kuralları gereği bir sezon içinde ikiden fazla kulüpte görev yapamıyor.

Türk futbolunda teknik direktör kıyımı son sürat devam ederken, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın, daha bir hafta olmadan geçen hafta imza töreni düzenleyerek anlaştığı deneyimli hoca Yılmaz Vural ile yolları ayırması, “Bu kadarı da fazla” dedirtti... Kulüp-teknik direktör ilişkilerinin sağlıklı yürümesi açısından bazı adımlar atılabilir mi?
Bu konuda, TFF ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği gibi kuruluşlar, ortak bir çalışma yürütebilir mi? Bunun için aklı selim insanlar kafa yorabilir mi? Buna yönelik çözümler üzerinde görüşler dile getirilmeli. Kulüplerin, hocaların işine son vermesi bu kadar kolay olmamalı.

HOCALARIN ELİ KOLU, BAĞLI
Hocalar açısından getirilen kural belli. Teknik adamların, bir sezon içinde ikiden fazla kulüpte görev yapamayacağı, talimatta belirtilmiş durumda. Kulüpler ise bu konuda serbestliğe sahip. Kulüpler için de benzer bir düzenleme hayata geçirilip, bir sezon içinde çok sayıda antrenörle çalışmasının önüne geçilebilir mi?
Bununla ilgili de bir tartışmanın açılması, bu fikrin ortaya konması, iki taraf için de iyi olmaz mı? Türkiye Futbol Federasyonu artık bu duruma el koymak zorunda... Hem de acilen...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...