Terörist cenazesinde olaylar çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: dha
Terörist cenazesinde olaylar çıktı

GÜNDEM Haberleri  / dha

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı terörist Lütfiye Bulut için Nusaybin ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde olaylar çıktı.

Kızıltepe İlçesi’nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK’lı Lütfiye Bulut’un cenazesi, Mardin Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak toprağa verilmek üzere memleketi Nusaybin İlçesi’ne getirildi. Nevruz Meydanı’na getirilen cenaze, düzenlenen törenin ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak Midyat yolu üzerinden Kışla Camisi’ne götürüldü. Kılınan cenaze namazından sonra omuzlara alınan cenaze Hacılar Mezarlığı’na götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Bu sırada cenazeyi taşıyan grubun yasa dışı sloganlar atıp pankartlarla yürümek istemesi üzerine polis, pankartların indirilmesi içir uyarıda bulundu. HDP ve DBP’lilerin de bulunduğu grup yapılan görüşmelere rağmen pankartları indirmeyince güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Bunun üzerine grup cenazeyi Üçyol mevkisinden götürülmek istedi, ancak polis güzergahın burası olmadığını söyleyerek engel oldu. Burada da polis biber gazı ve tazyikli su ile gruba müdahale etti.

Olayların ardından PKK’lı Lütfiye Bulut’un cenazesi Hacılar Mezarlığı’na götürerek defnedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...