Sanal gerçeklik boyut atladı

Düzenleyen:
Sanal gerçeklik boyut atladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Sanal gerçeklik konusunda iddiasını Gear VR ile artıran Samsung CES 2016 fuarında görücüye çıkarmayı planladığı 3 yeni gizli Creative Labs projesini ilk defa duyurdu.

ÖMER TEMUR

Creative Labs projesi olarak tanıtılan ilk ürün Samsung Welt Rink. Sanal gerçeklik gözlükleri için tasarlanmış bir çeşit joystick olan Rink  ile  gözlükleri kumanda edebileceksiniz. Diğer bir ürün ise Welt adını taşıyan bir akıllı kemer. Welt ile adım sayısı ve yemek yeme alışkanlıkları gibi veriler takip edilebilecek. Görünüş olarak normal kemerden farksız olan Welt, akıllı sensörleriyle kullanıcılarının bel genişliklerini de kayıt altına alarak gün içerisindeki yürüme, oturma ve yatma gibi sürelerini hesaplayabiliyor. Samsung'ün üçüncü ürünü olan Rink TipTalk ise Gear S2 gibi akıllı saatlerle uyumlu olarak üretilen bir çeşit konuşma aracı. TipTalk saat kayışı olarak geliyor ve akıllı saatlere takılıyor. TipTalk sayesinde kulaklık olmadan müzik dinlenebiliyor ve konuşmalara cevap verilebiliyor. TipTalk'ın kullanıma geçmesi için ise saatin olduğu koldaki parmaklardan birini kulağa götürülmesi gerekiyor.  Ayrıca fuarda HTC'nin modernize edilen Vive VR'ı tanıtması beklenirken Sony ise PlayStation VR hakkında daha ayrıntılı bilgi verecek. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...