Hollywood Türk filmi seyredecek

Hollywood Türk filmi seyredecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

2. Los Angeles Türk Film Festivali'nde, Yılmaz Erdoğan'ın "Kelebeğin Rüyası, Zeki Demirkubuz' un " Yeraltı", Ali Aydın'ın "Küf " ve Emin Alper'in "Tepenin Ardı" filmleri gösterilecek

28 Şubat - 03 Mart 2013 tarihleri arasında Los Angeles'ta düzenlenecek olan 2. Los Angeles Türk Film Festivali'nde gösterilecek filmler belli oldu. Toplam da 4 önemli filmin gösterileceği festivalde açılış filmi, Yılmaz Erdoğan'ın "Kelebeğin Rüyası "; kapanış filmi ise, Zeki Demirkubuz' un " Yeraltı" filmi (Amerika Prömiyeri) olarak belirlendi. Ali Aydın'ın "Küf " filmi (Amerika Prömiyeri) ve Emin Alper'in "Tepenin Ardı" filmleri ise Festival kapsamında gösterilecek diğer filmlerden. nbsp;
Türkiye sinemasının son yıllarda en çok dikkat çeken filmleri yönetmenlerinin de katılımıyla Amerikalı seyirci ile buluşacak. nbsp;
İkinci yılına hazırlanan Festival'in bu seneki kısa film yarışması jüri başkanı, ödüllü yönetmen Semih Kaplanoğlu. Jüride Türkiye'den başarılı oyuncu Belçim Bilgin de yer alıyor. Amerikalı jüri ise Akademi Yabancı Filmler Komisyon Başkanı Ron Yerxa, Batı Amerika Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı (Writers Guild of America, West) ve Akademi üyesi Howard A. Rodman, 1978 Cannes Altın Kamera ödüllü yönetmen-yapımcı Rob Nilsson'dan oluşuyor.

##tgvideo##


nbsp;"Dört Duvar Saraybosna"


Festival'in ilk yılında on kısa film başkanlığını Derviş Zaim'in üstlendiği jürinin değerlendirmesine sunulmuştu. Alin Taşçıyan, Elvis Mitchell, Barbara Boyle ve Kathy Smith gibi seçkin isimlerden oluşan jüri, En İyi Film ödülünü "Dört Duvar Saraybosna" filmine vermişti. Ayrıca Festival boyunca Seren Yüce imzalı "Çoğunluk" filmi, Mahmut Fazıl Coşkun'dan "Uzak İhtimal", Yeşim Ustaoğlu imzalı "Pandora'nın Kutusu", Derviş Zaim'den "Gölgeler ve Suretler" ve Semih Kaplanoğlu'nun "Bal" filmi gösterilmişti. Uzun metrajlı filmlerin gösterimine filmlerin yönetmenleri ve başrol oyuncuları katılmıştı. nbsp;
nbsp;Los Angeles Türk Film Festivali'nde, "En İyi Kısa Film" ödülünü, "Dört Duvar Saraybosna" filmiyle Nadim Güç aldı.
ABD'deki genç Türk sinemacıların girişimi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğunun destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen Los Angeles Türk Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.
Festivalde, 10 kısa film finalde yarışmıştı. Los Angeles'a davet edilen finalistler, tarihi Mısır Sineması'na kırmızı halıdan geçerek ödül törenine geldi. Sinemada yapılan galanın ardından törene geçildi.
Törene, festivalin jüri üyeleri ünlü yönetmen Derviş Zaim, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, "dünyanın en iyi sinema okulları" olarak bilinen Güney California Üniversitesi Animasyon ve Dijital Sanatlar Bölüm Başkanı Kathy Smith ile Califonia Üniversitesi Televizyon, Dijital Medya Bölüm Başkanı Barbara Boyle ve Los Angeles Sanat Müzesi Film Küratörü Elvis Mitchell katıldı.
Ayrıca Türk sinemasının ustalarından Semih Kaplanoğlu ve Yeşim Ustaoğlu'nun yanı sıra çok sayıda seçkin davetli törende hazır bulundu.
Törende, "En İyi Kısa Film" ödülünü "Dört Duvar Saraybosna" filmiyle Nadim Güç aldı. Güç'ün filmi, "Seyirci Ödülü"nü de kazandı.
Ayşegül Şahinbozkır "Süt", Adem Demirci de "Korkuluk" filmleriyle "Jüri Özel Ödülleri"ne layık görüldü.


Ödüller, genç sinemacıları motive ediyor…


Törenden sonra genç sinemacılar mutluluklarını gizleyemedi. Nadim Güç, filminin ilk kez bu festivalde gösterilmesinin ardından ödül almasından çok mutlu olduğunu söyledi. Ekip arkadaşlarına teşekkür eden Güç, "Burada izlediğim filmler arasında o kadar iyi filmler vardı ki şansımın az olduğunu bile düşünmüştüm. Festivalin ilk yılında ödül almak da benim için ayrı bir anlam taşıyor. İnşallah daha güzel çalışmalar yapacağız" dedi. Ayşegül Şahinbozkır da ödülün kendisi için sürpriz olduğunu ve bu ödülün yeni projeler için motivasyon oluşturduğunu kaydetti. Adem Demirci de böylesine önemli bir jüri tarafından ödüllendirilmekten onur duyduğunu kaydetti.


"Türk yönetmenle çalışmayı çok isterim"


Öte yandan, galaya Hollywood'dan bazı simaların katılması dikkati çekti. Aktör Pierre Dulat, 2 yıl önce Türkiye'de çekilen filmiyle ilgili dergi kapağını gösterdi. Türkiye'den çok güzel anılarla döndüğünü ve Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Dulat, Türkçe olarak "Teşekkür ederim" dedi. Efes ve Pamukkale'den çok etkilendiğini belirten Dulat, "Türkiye'de çok farklı kültür ve inançlara sahip insanlar var. Oradaki enerjiyi çok seviyorum" dedi.
Dulat, Los Angeles'ta her ülkenin film festivalinin bulunduğunu ve Türkiye'nin de bulunması gerektiğini ifade ederek, bu festivalin yapılmış olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Türkiye'nin anlatacak hikayeleri olduğunu belirten Dulat, Türk yönetmenlerin Hollywood'a getireceği önemli katkılar bulunduğu görüşünü dile getirdi. Dulat, Türk yönetmenlerle çalışabilmeyi de çok istediğini kaydetti ve "Türk festivalinin uzun soluklu olması dileğiyle" ifadesini kullandı.
Galaya katılan aktris Natassia Malthe, Türk festivalinin Los Angeles'ta önemli bir etki oluşturacağını söyledi. "Bal" filminden bahseden Malthe, "Film, kültüre dair bir perspektif sunuyor. Bizim normalde pek bilmediğimiz, görmediğimiz şeyler. Arkadaşlarım, Türklerin konuşmaktan çok hoşlandığını ve hızlı konuştuğunu söylemişti, ama filmde tam tersini gördüm. Birçok alt kod vardı filmde. Filmin çekildiği mekanlardan da çok etkilendim, oyuncular abartısız çok güzel oynuyorlardı, filmi çok beğendim" dedi.
Malthe, "Belki ilerde ben de Türkiye'de filmde oynayabilirim" diye konuştu. www.latff.org
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...