Döner etinde skandal: İçinde at eti çıktı

/ Kaynak: CHA
Döner etinde skandal: İçinde at eti çıktı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Alman televizyonu RTL'in yirmi dönerciden aldığı et numunelerinden birinde at eti çıktı. Yine Alman Ürün Kalite Enstitüsü'nde yaptırılan bir analize göre bazı numunelerin domuz ve at eti ihtiva ettiği iddia ediliyor.




Gıda mühendisi Caner Yıldırım, önemli bir fast-food olan dönerin de mercek altına alındığını söyledi. Yıldırım, "Sonunda beklenen oldu ve at eti dönere sıçradı. Döner popüler, ancak bir o kadar da suistimale müsait. Maalesef Almanya'da gıda skandalı olup da, dönerin adının bu skandala karışmaması mümkün olmuyor." dedi.

Döner sektörünün Alman ekonomisine 3 milyar Euro ciro ve yaklaşık 100 bin kişilik istihdam ile büyük yarar sağladığını hatırlatan hijyen uzmanı, "Almanya'da Döner Üreticileri Birliği var. Berlin'de üç yıldır, yılda bir kez döner fuarı da yapılıyor. Ama dönerin skandala karışmasının önüne geçilemiyor. At eti skandalı ortaya çıktı da dönerin analizine ancak fırsat doğdu." şeklinde konuştu.

Yıldırım, vatandaşların da artık dönerlere şüpheyle bakabileceğini, yemekten çekinebileceğini ifade ederek şöyle devam etti: "Bundan on yıl önce Warentest Vakfı döner eti analizleri yaptırmış, o zaman da domuz eti tespit edilmişti. Demek ki o günden bu güne ya hiç tedbir alınmamış, ya da alınan tedbirler yetersiz. Gelinen nokta her halükarda skandal."

Domuz etinin Müslümanlara haram olduğunu Almanya'da herkesin bildiğini belirten Yıldırım, "Döner üreten birçok firmanın helal sertifikası var. Bu sertifikalara uygunluk takip ediliyor mu, rutin kontroller yaptırılıyor mu? Dönerciler Birliği bu tür skandalların ardından üyelerini ve sektördeki işletmeleri uyarıyor mu? Bu ve benzeri skandalların döner sektörüne sıçrama riskini azaltmak veya önlemek adına belli aralıklarla analizler yapılıyor mu?" diye sordu.2
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...