KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı BM Özel Temsilcisiyle görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı BM Özel Temsilcisiyle görüştü

DÜNYA Haberleri  / İHA

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya gelen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, uluslararası toplumun Kıbrıs’taki gelişmelere karşı ilgisi ve desteğinin, daha önce hiç olmadığı kadar fazla olduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide yaklaşık bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Eide uluslararası toplumun gerek çözümün finansmanı gerekse diğer boyutları konusunda düşüncelerinin ifade edilmeye başladığının altını çizerek, liderlerin New York ve Davos’un ardından yarın Kıbrıs’ta yeniden bir araya geleceğini hatırlattı. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Eide, Kıbrıs’taki sürecin liderler tarafından sürdürülen bir süreç olduğunu vurguladı.

“ANLAŞMA METNİ İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA GEREKİR”

Yarınki görüşmede liderlerin sonraki aylarda gerçekleştirilecek görüşmelerinin nasıl planlanacağını göreceklerini belirten Eide, bazı az sayıdaki konunun üzerinde anlaşılması gerektiğini, her iki tarafın onayına sunulacak bir anlaşma metninin ortaya çıkması içinse birçok engel oluşturan konunun üzerinde yoğun çalışılması gerektiğini kaydetti. Bir soruya karşılık Eide, Türkçe’nin AB’de resmi dil olarak kabul edilmesi önerisinin önemli bir adım olduğunu, bunun adadaki olumlu havanın dışarıya bir yansıması olarak görülebileceğini, ayrıca tüm Kıbrıslılar için iki dilin de resmi dil olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Espen Barth Eide, yarınki görüşmeden ne beklediği konusundaki soruya da “Güvenlik Konseyi ve Davos’ta olanların bir araya getirilmesi şeklinde olacak ve ben de, liderlerden, benim ve ekibimin gelecek aylar için kendilerine nasıl bir destek organize edebileceğimiz konusunda önerilerini bekliyor olacağım” yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...